Oppskrifter

Honningmelonsorbet

Smart og kjempegod sorbet lager du enkelt selv

Sommeren er godt i gang og på varme dager er det jo ekstra godt med is i ulike former og varianter. Smart og kjempegod sorbet lager du enkelt selv, og hjemmelaget is behøver hverken inneholde tilsatt sukker eller vanlige allergener som melk og egg for den saks skyld. La deg inspirere av denne friske og glade varianten av honningmelonsorbet og komponer gjerne din egen.

TIPS: Bruk gjerne andre melontyper også om du vil, slik som cantaloupemelon. Prøv også vannmelon, men da kutter du vannet i oppskriften.

Husk tiden kommer; den går ikke. Skap hyggestunder for deg selv og de du har omkring deg, og ha fokus på å samle positiv energi gjennom sommeren. Nyt godt selskap med gode mennesker, den hyggelige samtalen, din favorittmusikk og god mat. Kort sagt – legg forholdene best mulig tilrette for at du og de du er glad i kan nyte den beste utgaven av deg selv.

Prøv også:

 

Ingredienser

Honningmelonsorbet

  • 1 honningmelon (ca.1kg hel)
  • 1 lime, saften (og 1ts revet sitrus-skall hvis økologisk)
  • 2 ss honning
  • 1 dl vann
  • 1 klype havsalt
  • 0.5 dl hakkede mynteblader (kan kuttes)

Slik gjør du

Honningmelonsorbet

  1. Rens melonen og del den i terninger.
  2. Ha dem i en boks og frys dem over natten.
  3. Ha de frosne melonbitene og resten av ingrediensene i en blender.
  4. Kjør på full hastighet til du får en jevn sorbet.
  5. Server med en gang eller frys den et par timer om den blir litt for bløt i konsistensen.

Kan også fryses i saftis-former om du vil.