Berits blogg

Smått&godt isteden for bare smågodt

Nå som det kriges i matvarekjedene om laveste pris på syntetisk smågodt, har jeg lyst til å inspirere med litt smått&godt, som jeg kaller det.

Nå som det kriges i matvarekjedene om laveste pris på syntetisk smågodt, har jeg lyst til å inspirere med litt smått&godt, som jeg kaller det. Fyll gjerne påskeegg med godteri av alle slag, men la det samtidig bugne av frukt og bær, grønt til snacks, spekemat, silderetter, oliven og gode oster. Lag så istand litt fingermat, litt grønnsaker og dip eller en fruktsalat ved siden av godteriskåla. Da skal jeg love dere at det friske både smaker og gjør kropp og sinn mye bedre.

Spekemat eller osteanretning kan vi få til. Vi kan også lage kosemat av mere grønt. Men for at grønnsaker skal gi den samme kosefølelsen, kan vi trylle frem delikat og enkel fingermat i en fei. Det funker både hjemme og på hytta. Helt uten strøm og innlagt vann.

Velg og vrak, her er det bare fantasien som setter grenser. Bruk din kreativitet, ta bilde og del. Så får vi inspirert alle til å kose seg enda mer. Prøv:

  • bladpersille med bananskiver
  • stangselleribiter med økologisk peanøttsmør
  • stangselleribiter med blåmuggost
  • salatblader med naturell smøreost, morrpølse og gressløk/rødløk/purreløk
  • spisspaprikabiter fylt med smøreost
  • knekkebrødbiter med rømmedip
  • grønnsaker med rømmedip/salsa/guacamole

Les også blogginnlegget «Ti tips mot søtsug» for nyttige tips til hvordan du kan spise og kose deg til mindre søtsug.