Asiatisk pulled chicken salad

I asiatisk mat ser man gjerne ingrediensen fiskesaus. Den er oftest laget med eddik og sukker, og er ikke fermentert slik asiatene gjør det. Derfor lager jeg min egen av ansjos, saltfattig soyasaus og honning. Lag opp litt fiskesaus og bruk den i vinaigretter og woksauser for å sette et asiatisk preg på rettene.

I asiatisk mat ser man gjerne ingrediensen fiskesaus. Den er oftest laget med eddik og sukker, og er ikke fermentert slik asiatene gjør det. Derfor lager jeg min egen av ansjos, saltfattig soyasaus og honning. Lag opp litt fiskesaus og bruk den i vinaigretter og woksauser for å sette et asiatisk preg på rettene.

Ingredienser

Asiatisk pulled chicken salad

0.25 stor kyllingbrystfilet (490g)

0.25 nykål

0.13 agurk

0.5 vårløk

0.25 potte koriander

0.25 dl ristede sesamfrø med skall

Dressing

0.75 ss hjemmelaget fiskesaus

0.5 fedd hvitløk

0.08 chili

0.25 ss honning, flytende

0.5 lime

Hjemmelaget fiskesaus

0.13 dl soyasaus

1 ansjosfileter

0.25 ss honning, flytende

Slik gjør du

Asiatisk pulled chicken salad

1.

Kok kyllingbrystfileten i lettsaltet vann i 15-30 minutter, avhengig av størrelsen på fileten. Den må være godt gjennomkokt, så du kan trekke den fra hverandre i tråder – pulled chicken.

2.

Ta 4 store blader av nykålen og lag skåler av dem på fire fat.

3.

Bruk halvparten av nykålen du har igjen i salaten og spar resten.

4.

Snitt kålen i fine strimler.

5.

Vask agurken og skjær den i skiver.

6.

Grovhakk korianderen med både stilker og blader og bland nykål, agurk, vårløk og koriander i en stor skål.

7.

Tilsett pulled chicken.

8.

Lag dressingen.

9.

Server dressingen i en skål vedsiden av salaten, slik at folk kan smake til sin egen salat med passe mengde dressing.

10.

Sett gjerne også frem en liten flaske med resten av fiskesausen om noen ønsker enda tydeligere asiatisk smak.

Dressing

1.

Rens chili og hvitløk.

2.

Press saften av to lime.

3.

Bland 3 ss fiskesaus med chilli, hvitløk, limesaft og honning i en blender.

4.

Kjør på full hastighet 1/2 minutt, til sausen er godt blandet.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Kyllingspyd med peanøttsaus. Kyllingspyd med peanøttsaus er mild nok i smaken til at både liten og stor kan kose seg, og kommer med mange helsebringende plantestoff. Visste du at rå, usaltede peanøtter er en flott kilde til tryptofan? Hjernecellene kan lage angst- og urodempende serotonin av tryptofan.

Nå som nykålen er i butikkene, elsker jeg å bruke nykålblader til salatskåler og snitte resten i ulike salater. Prøv denne varianten med pulled chicken.

Prøv også råmarinert fisk. Råmarinert fisk er enkelt og smaker kjempegodt. Mange typer fisk egner seg til råmarinering, bare prøv deg frem.

Grønne bønner gir deg også endel B-vitamin. Videre får du en rekke mineraler som mangan, kalium, kopper, jern, kalsium, fosfor og magnesium. De gir deg tryptofan, cholin og omega-3 – alle tre sentrale for konsentrasjon, oppmerksomhet og en god hukommelse. Mange byggeklosser per tygg helt enkelt! Prøv grønn bønne-wok med cashewnøtter. 

Andre oppskrifter