Berits Hobnobs

Nyt disse smarte og kjempegode, sprø havrekjeksene med sjokolade når du får lyst på noe godt – enten hjemme eller på tur.

Nyt disse smarte og kjempegode, sprø havrekjeksene med sjokolade når du får lyst på noe godt – enten hjemme eller på tur.

Ingredienser

100 g havregryn, glutenfri

50 g mandelmel (alt. kvernede mandler)

1 ts havsalt

0.75 dl flytende rapskokos/smeltet

Smøremyk/kokosfett (deigen skal være nokså fast)

0.5 dl lønnesirup

1 plate BN 80% mørk sjokolade (m/quinoa, mandler og havsalt)

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 180gC

2.

Ha havregryn, mandelmel og havsalt i en bolle. Rør sammen de tørre ingrediensene.

3.

Ha flytende smøremyk og lønnesirup i bollen og rør godt sammen til en deig.

4.

Kle et stekebrett med bakepapir.

5.

Trill kuler av deig, sett dem på en stekeplate og trykk dem flate med en spiseskje (ca. 0,5cm tykkelse).

6.

Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter. Avkjøl på rist.

7.

Smelt sjokoladen i vannbad. Smør sjokolade på kjeksene og la sjokoladen stivne.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Tilsett gjerne 30g hvetekim som bindemiddel dersom du tåler gluten. Merk at kjeksen da ikke er glutenfri.

Havre inneholder kostfiberet betaglukan, som både senker kolesterolet, stabiliserer blodsukkeret og reduserer risikoen for hjerte-karsykdom.

Havre i hverdagsmaten er kjent for å bidra med det hjertesunne fiberet betaglukan. Havren beskytter også det ugunstige kolesterolet mot oksidering, slik at det ikke like lett avleirer seg i åreveggen. En unik antioksidant for havre, kalt avenantramid, ser ut til å beskytte det ugunstige LDL-kolesterolet mot oksidering i flere timer etter at du har spist en porsjon havre (Chen 2007).

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien “Made By Berit Nordstrand”. Du finner oversikt over hvor disse produktene selges her.

Andre oppskrifter