Oppskrifter

Blomkålburger

Overraskende god!

Enten du foretrekker kjøttfrie mandager, bare ønsker å holde kjøttforbruket ditt på et fornuftig nivå eller er vegetarianer, så er denne smaksrike blomkålburgeren et flott og kjempegodt innslag til middag eller lunsj. Både blomkål og brokkoli, eller revne rotgrønnsaker for den del, kan skape smaksvariasjoner av samme oppskrift. Prøv den i et hamburgerbrød eller server den sammen med rømme eller hummus, litt friske urter, aioli, tzatsiki og en god salat.

Undersøkelser viser at vi spiser for mye bearbeidet kjøtt og for lite grønnsaker her til lands. Slå to fluer i en smekk, reduser kjøttforbruket og øk forbruket av grønnsaker ved å prøve deg på en burger basert på blomkål med de nydeligste kryddersmaker.

Prøv også:

 

 

Ingredienser

porsjoner

Blomkålburger

  • 1 stort blomkålhode (500-600g)
  • 1 ts mineralsalt
  • 0.5 ts sort pepper
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 liten gul løk, finhakket (100-150g)
  • 0.5 dl finhakkede friske urter (eks. persille, gressløk, basilikum, oregano)/2ss tørket
  • 1 dl øko spelt/emmer
  • 1 dl revet parmesan
  • 1 egg
  • smør til steking

Slik gjør du

Blomkålburger

  1. Del blomkålhodet i buketter og del opp stilken i passe biter.
  2. Damp på rist i en kasserolle til mørt (5-10 min avhengig av bukettenes størrelse).
  3. Ha blomkålen i en stor bolle og mos den med en stavmikser.
  4. Tilsett krydder, hvitløk, løk, urter, mel,revet parmesan og egg.
  5. Bland det hele godt sammen.
  6. Form passe burgere av blomkålmassen.
  7. Vend dem i litt ekstra spelt/emmer på et fat (2 dl mel + ½ ts salt og litt kvernet pepper).
  8. Stek i en stekepanne til gyldenbrun med sprø skorpe.