Oppskrifter

Colakaker

Colakaker, karamellkaker eller brune pinner. Kjært barn har mange navn.

I denne oppskriften har vi byttet ut hvitt sukker med annen smartere søtning, og smør med Smøremyk Rapskokos for en oppskrift helt uten melk . Hvitt sukker påvirker kroppens immunforsvar og blodceller negativt, men gjennom enkle grep som å erstatte raffinert sukker med rårørsukker, lønnesirup og honning i mange av julens tradisjonelle småkakeoppskrifter, oppnår man en langsommere blodsukkerstigning. Samtidig nyter kroppen godt av deres helsefrembringende egenskaper – uten at det går ut over den gode smaken.

 

Ingredienser

Colakaker

  • 125 g Smøremyk rapskokos (1,5 dl smeltet)
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 2 dl kokosblomstsukker el. rårørsukker
  • 4 dl økologisk finmalt spelt/emmer
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts natron

Slik gjør du

Colakaker

  1. Pisk sammen rapskokos og kokosblomstsukker som når du skal røre smør og sukker hvitt
  2. Bland i resten av ingrediensene
  3. Elt til en smidig deig.
  4. Del deigen i 2 emner.
  5. Rull disse til hver sin pølse som du trykker flat på bakepapiret.
  6. Ha plastfolie over og kjevle til 2-3mm tykk.
  7. Stek på midterste rille i 10min, og skjær opp i strimler med en pizzakniv.
  8. Stekes i ca.10 min på 200gC
  9. Avkjøles på rist og oppbevares i en tett boks eller på glass.

Tips! Jeg bruker en pizzakniv og deler pølsen først på langs og så i 2 cm brede biter på tvers mens den enda er varm.