Coleslaw med kål og rotgrønnsaker

Her har jeg laget en coleslawdressing som du enkelt kan lage av det du har i hus av kål og rotgrønnsaker. Perfekt som en liten forrett, som salat i en hamburger eller som variasjon til salaten når du griller både kjøtt og fisk.

Her har jeg laget en coleslawdressing som du enkelt kan lage av det du har i hus av kål og rotgrønnsaker. Perfekt som en liten forrett, som salat i en hamburger eller som variasjon til salaten når du griller både kjøtt og fisk.

Ingredienser

0.25 kål (ca.250g)

pastinakk (ca.100g)

0.25 kålrot (ca.100g)

1 eple

1 dl majones

2 dl gresk yoghurt

1 ts knuste fenikkelfrø

1 ts spisskummen, malt

0.5 ts tørket koriander

Slik gjør du

1.

Snitt kålen i fine strimler.

2.

Vask/rens pastinakk, kålrot og eple.

3.

Skjær også disse i fine strimler eller grovriv dem på et råkostjern.

4.

Ha råkosten i en skål.

5.

Bland ingrediensene til coleslawdressingen, og rør den inn i råkostblandingen.

6.

Oppbevares i lufttett glass i kjøleskapet i 3-5 dager eller nytes med en gang.

Rå rødkål kan bidra med 196,5mg polyfenoler/100g kål, mens hodekål kommer med beskjedne 45mg. Nivået av vitamin C, som slokker gnister fra forbrenningen din (antioksidant), er også 6-8 ganger høyere i rødkålen.

Kålen er altså full av nyttige plantestoffer, og især rødkålen er rik på gnistslokkere (antioksidanter) som demper oksidativt stress, og forebygger en rekke helseplager. Rødkålen kan brukes til langt mer enn “rødkål”. Prøv denne friske rødkålsalaten og du vil bli overrasket over smaksrikdommen.

Forskjellige typer kål (rødkål, hodekål, savoykål) bidrar med ulike plantestoffer, eller glukosinolater. Varier derfor mellom forskjellige typer kål i hverdagen. Rødkål er særdeles rikt på glukosinolatet sinigrin, som viser seg å forebygge flere typer kreft (eks.blærekreft, tarmkreft og prostatakreft). Hundrevis av studier dokumenterer kålens kreftbeskyttende egenskaper. Hva er vel bedre da enn litt kål som tilbehør til grillmaten?

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Andre oppskrifter