Elggryte med skogsopp

Kremet elggryte med løk og sopp er vel noe av det beste man kan servere om høsten. Denne oppskriften er fra boken min “En ny start” og retten egner seg like godt til hverdags som til fest. Vel bekomme!

Kremet elggryte med løk og sopp er vel noe av det beste man kan servere om høsten. Denne oppskriften er fra boken min “En ny start” og retten egner seg like godt til hverdags som til fest. Vel bekomme!

Ingredienser

0.188 kg ytrefilet eller flatbiff av elg, skåret i tynne strimler

0.5 ss smør, til bruning

0.25 ss tomatpuré

1 klyper salt

0.25 stor løk, finhakket

0.5 fedd hvitløk, finhakket

125 g blandet skogsopp (f.eks. kantareller og steinsopp) børstet rene og renset

0.75 dl lettrømme

0.25 ss einerbær

flaksalt etter smak

nykvernet pepper etter smak

en liten bunt persille, finhakket

Slik gjør du

1.

Smelt smør i en stor jerngryte, tilsett tomatpuré og brun kjøttet på middels sterk varme.

2.

Tilsett salt, løk, hvitløk og sopp.

3.

Tilsett rømme og einerbær så snart løken er gjennomsiktig og mør. Skru ned varmen og la det småkoke i ca. 20 minutter.

4.

Legg på lokk og sett gryten i ovnen forvarmet til 150 grader og la den stå i ca. 2 timer eller til kjøttet er mørt.

5.

Smak til med salt og pepper.

6.

Øs elggryten på varme tallerkener og dryss over hakket persille.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Serveringstips! Server retten med mos av rotgrønnsaker. Et annet forslag er å servere retten med surkål av rødkål og rosenkål stekt i olivenolje.

Andre typer vilt kan fint brukes i denne gryten (f.eks. hjort, rådyr, reinsdyrkjøtt).

Prøv også disse smaksrike grytene:

Andre oppskrifter