Oppskrifter

Garam Massala Kylling med blomkålris

Dette falt virkelig i smak hjemme hos oss - tommel opp også fra attpåklatten Mathea.

Garam Massala Kylling med blomkålris

Å kjøre rå blomkål eller romanescokål i blender, mikse den med kokt quinoa og surre den raskt i stekepannen i litt kokosfett med hvitløk var supergodt. Det er et flott alternativ til hvit ris, og er både smakfullt og svært næringsrikt. Har du ikke quinoa, så går det fint å lage den med bare blomkål. Du kan også tilsette smaker av urter og krydder om du vil.

Denne indisk-inspirerte kyllinggryten er så enkel å lage – bare du har krydderne som skal til. Og de bør du jo uansett ha i hus fordi de er både smakfulle og helsebringende, så løp og kjøp om du mangler noe. En variant av denne retten kan du også lage tomatisert, om du tilsetter noen skjeer tomatpuré. Lag gjerne din egen variant og del bilder med oss andre på Facebook og Instagram til inspirasjon.

Visste du at urter og krydder er de matvarene som er mest rik på antioksidanter per gram? Oregano for eksempel har 40 ganger mer antioksidantkraft enn epler og 4 ganger mer enn blåbær. Urter som dill, timian, rosmarin, peppermynte og koriander følger hakk i hæl. (Zheng, 2001, Blomhoff 2008)

Kok gjerne opp litt ekstra quinoa så kan du lage denne supergode proteinrike frokosten: Fra quinoa til quinola

Østeninspirerte, krydrete retter med både smart fett og gode proteinkilder er ekstra godt i disse forkjølelsestider. Du trenger nemlig både plantestoffer,vitaminer, mineraler, et variert utvalg aminosyrer og fettsyrer for aktive immunceller og nok immunstoff til å vinne virus-kampen. Er du litt småsjuk eller begynnende forkjølet, så gjelder det altså som aldri før å kose seg med næringsrik mat proppfull av slike smarte byggeklosser. Når formen ikke er på topp og smakssansen litt dårlig, kan det være ekstra godt med litt krydret mat.

 

Ingredienser

porsjoner

Garam Massala Kylling

  • 4 ss kokosfett
  • 1 stor gul løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ts garam massala
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprika
  • klyper kayennepepper
  • 1 ts malt gurkemeie
  • 1 ts havsalt
  • 2 ss sitronsaft
  • 3 bokser a 400ml øko kokosmelk
  • brystfilet av gårdskylling
  • Serveres med blomkålris

Blomkålris

  • 1 blomkålhode/romanescokål
  • 2 dl quinoa
  • 2 ss kokosfett
  • 1 fedd hvitløk
  • havsalt og pepper etter smak

Slik gjør du

Garam Massala Kylling

  1. Smelt 4 ss kokosfett i en gryte.
  2. Hakk løken og surr den på moderat temperatur i 2 minutter.
  3. Tilsett hakket hvitløk og surr videre 1 minutt.
  4. Ha så i alle krydderne og sitronsaft og la det surre videre 1 minutt mens smaksstoffene utvikler seg og du åpner boksene med kokosmelk.
  5. Ha så i kokosmelken.
  6. Skjær opp kyllingfiletene i passe biter, ha dem i gryten, sett på lokk, skru ned varmen litt.
  7. La det putre i 20 minutter.
  8. Imens lager du blomkålrisen.

Serveres i dype fat med blomkålris og evt. friske korianderblader om du har

Blomkålris

  1. Kok quinoa i vann i 10 minutter.
  2. Slå av kokevannet og sett til side.
  3. Hakk opp kålen og kjør den i blender til den er på størrelse med små riskorn.
  4. Jeg kjører bare en bukett av gangen, ellers stopper prosessen opp.
  5. Hakk hvitløk og surr i oljen i 1 minutt på moderat varme.
  6. Tilsett blomkål og quinoa.
  7. La blandingen surre i pannen i 5 minutter.
  8. Smak til med salt og pepper.