Oppskrifter

Grillet brokkoli og blomkål med vinaigrette

Lag urtemarinade i blender på 1-2-3 og mariner sommerens grillmat.

Lag magisk god urtemarinade i blender på 1-2-3 og mariner sommerens grillmat. Pensle urtemarinade direkte på grillede grønnsaker, kjøtt og fisk. Eller legg fugl, fisk og kjøtt i urtemarinade over natten.

Marinaden øker opptaket av plantestoffer og andre næringsstoffer fra grønnsakene

Prøv også:

 

Ingredienser

porsjoner

Grillet brokkoli og blomkål med vinaigrette

  • 1 brokkoli
  • 1/2 blomkål

Urtemarinade i blender

  • 2 dl estragonblader
  • 4 dl persilleblader
  • 2 dl kuttet gressløk (1 bunt)
  • 1 grønn chili (hele inkludert frøene)
  • 2 dl olje
  • 1 øko sitron, skallet og saften
  • 1 ts havsalt og kvernet pepper etter smak

Slik gjør du

Grillet brokkoli og blomkål med vinaigrette

Urtemarinade i blender

  1. Putt alle ingrediensene som skal i urtemarinaden i en blender og blend godt
  2. Skjær grønnsakene i 1,5cm tykke skiver.
  3. Legg dem i en folieform.
  4. Pensle på urtemarinade og grill grønnsakene på moderat temperatur til de er møre.
  5. Pensle gjerne på litt mer marinade ved servering.

TIPS: Mariner fugl, fisk og kjøtt i en frysepose (sug ut luften og legg i kjøleskapet over natten). Når du så legger råvarene på grillen, må du grille på moderat temperatur, så råvarene ikke svir seg og oljen ikke ødelegges.