Gulrotkake

Det er stadig flere som ikke tåler gluten lenger og derfor hyggelig å kunne bidra med en saftig, glutenfri dessertnytelse. En kake som tilbyr byggeklosser som kan nytes både av gane, kropp og sinn. Denne kaken skaper begeistring både hos liten og stor og blir bare bedre på smak om den har stått i kjøleskapet et døgn eller to. Perfekt å ha på lur når det kommer sommergjester!

Det er stadig flere som ikke tåler gluten lenger og derfor hyggelig å kunne bidra med en saftig, glutenfri dessertnytelse. En kake som tilbyr byggeklosser som kan nytes både av gane, kropp og sinn. Denne kaken skaper begeistring både hos liten og stor og blir bare bedre på smak om den har stått i kjøleskapet et døgn eller to. Perfekt å ha på lur når det kommer sommergjester!

Ingredienser

Kakebunn

6 stk egg

75 g kokosblomstsukker

2 ss honning

150 g mandelmel (kvernede mandler)

30 g kokosmel

1 ts johannesbrødkjernemel

2 ts natron

2 ts kanel

0.25 ts salt

1 ts vaniljepulver

0.5 dl kokosolje (kokosfett smeltet på lav temperatur)

1 dl extra virgin olivenolje

6 stk gulrøtter (ca. 400 g fint revet gulrot)

100 g valnøtter (kan kuttes)

100 g mørk sjokolade (helst >80%)

Glasur

200 g philadephiaost naturell

1 ss honning/lønnesirup

0.5 revet skall fra økologisk sitron

1 ts sitronsaft (kan kuttes)

frukt og bær til pynt

Slik gjør du

Kakebunn

1.

Visp eggedosis av egg og kokosblomstsukker til eggedosis.

2.

Bland alt det tørre, og vend det forsiktig inn i eggedosisen.

3.

Rør inn smeltet kokosfett, olivenolje, honning og revet gulrot.

4.

Tilsett så evt. valnøtter og mørk sjokolade.

5.

Fyll røren i en rundt kakeform (26 cm i diameter) kledd med bakepapir i bunnen.

6.

Stek kaken på 190 gC i 35 minutter.

7.

Avkjøl kaken på rist.

Glasur

1.

Rør sammen honning og ost med en gaffel.

2.

Tilsett smaken av litt sitron om du vil.

3.

Smør glasuren utover kaken og pynt med litt friske bær og frukt. Jeg brukte blåbær, bjørnebær, fiken, pasjonsfrukt og hakkede valnøtter. Du kan også pynte kaken ved å lage blomster av tynne gulrotskiver med fine blomsterblader av frisk koriander.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Endel ukjente råvarer her, som du gjerne må på helsekostbutikken eller nettet for å få tak i. Men glutenfri og smaksrik kake det lover jeg! Kjøper du inn disse råvarene så kan du jo gjenta suksessen igjen og igjen!

Les litt mer om gluten i Glutenfri start på dagen

Andre oppskrifter