Gyldne kakemenn

Deilige sprø julekaker med smarte byggeklosser. Desember og advent betyr for de aller fleste økt inntak av julekaker, snacks og annen kos. Da kan det være lurt å gjøre noen enkle grep i kakeoppskriftene som reduserer inntaket av raske karbohydrater fra “raffinerte hvite kalorier” som sukker og moderne hvetemel. I oppskriften nedenfor har jeg byttet ut vanlig hvetemel med urmel og raffinert sukker med honning.

Deilige sprø julekaker med smarte byggeklosser. Desember og advent betyr for de aller fleste økt inntak av julekaker, snacks og annen kos. Da kan det være lurt å gjøre noen enkle grep i kakeoppskriftene som reduserer inntaket av raske karbohydrater fra “raffinerte hvite kalorier” som sukker og moderne hvetemel. I oppskriften nedenfor har jeg byttet ut vanlig hvetemel med urmel og raffinert sukker med honning.

Ingredienser

2 dl melk

200 g kokosblomstsukker/rårørsukker

125 g Smøremyk Rapskokos

4 ts hornsalt

600 g øko finmalt spelt/emmer (spar litt til utbaking)

Slik gjør du

1.

Melk og kokosblomstsukker blandes sammen.

2.

Smelt Smøremyk rapskokos på middels temperatur.

3.

Bland mel og hornsalt.

4.

Slå det våte i det tørre og rør sammen til en smidig deig.

5.

Ha mel på et bakebord. Kjevle ut deigen til 2-5mm tykkelse, trykk ut kakemenn og stek på 200gC i 8 min.

6.

Avkjøles på rist

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

For de av dere som ikke tåler melk eller smør så er det ikke noe problem å heller bruke Smøremyk Rapskokos.

Mange forsøker nå å bytte ut raffinert hvitt sukker, som er strippet for næringstoffer og proppfullt av kalorier, med moderate mengder naturlig søtsmak. Andre sverger til litt mer kunstige, kalorifrie alternativ.

Rådene er mange og gjerne sprikende. Litt sukker i kaker en sjelden gang går nok fint, men i hverdagen er det flott med sødme som også kommer med naturens helsekraft. Les mer i innlegget Naturens sødme i planten eller som pulver?

Prøv også flere av mine julekakefavoritter:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien “Made By Berit Nordstrand”.

Andre oppskrifter