Innbakt fisk i papilotte

Koketeknikken som på fransk kalles papilotte, egner seg godt nesten til alle typer sjømat. Nå som det bugner i fiskediskene av både fisk og sjømat og mange også er i småbåter på sjøen og sikrer egen fangst, er det flott at en så enkel fremgangsmåte kan være så smakfull og delikat. Når du baker sjømaten i papir, så bevares både fukt, smak og næring.

Koketeknikken som på fransk kalles papilotte, egner seg godt nesten til alle typer sjømat. Nå som det bugner i fiskediskene av både fisk og sjømat og mange også er i småbåter på sjøen og sikrer egen fangst, er det flott at en så enkel fremgangsmåte kan være så smakfull og delikat. Når du baker sjømaten i papir, så bevares både fukt, smak og næring.

Ingredienser

Innbakt fisk i papilotte

1 ark bakepapir

1 hyssingbiter til å knyte sammen posene med

150 g fisk (jeg brukte torskefilet)

0.25 hode hjertesalat, strimlet (evt. strimlet spisskål eller nykål)

0.25 fenikkel, strimlet

0.5 beger cherrytomater

1 stk småpoteter med skall per person eks. perlepoteter

Sitronsmør

25 g smør

0.125 skall og saft av økologisk sitron

0.125 ts havsalt

0.125 ts kayennepepper

1 ss tørket dill (evt. fennikeldusker) eller frisk dill

Slik gjør du

Innbakt fisk i papilotte

1.

Innbakt fisk i papilotte

Sitronsmør

1.

Forvarm stekeovnen til 180gC.

2.

Kok småpotetene nesten møre i lettsaltet vann.

3.

Del fiskefileten i 4 porsjonsstykker.

4.

Finstrimle spisskål og fenikkel og fordel dette på midten på 4 bakepapirark. Legg så kokte småpoteter og cherrytometer over. Legg fiskestykket på toppen og ha sitronsmøret over. Løft hjernene på bakepapiret og sidene inn mot midten så du får en pose. Knyt for med hyssing.

5.

Sett papirposene på en stekeplate og stek i 15-20 minutter i ovnen. Serveres rett fra pakken.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også disse nydelige fiskerettene:

TIPS: ønsker du mer tilbehør kan du gjerne servere en gulerotpurè til.

Andre oppskrifter