Oppskrifter

Innbakt fisk i papilotte

Papilotte er en enkel teknikk som egner seg til alle typer sjømat

Koketeknikken som på fransk kalles papilotte, egner seg godt nesten til alle typer sjømat. Nå som det bugner i fiskediskene av både fisk og sjømat og mange også er i småbåter på sjøen og sikrer egen fangst, er det flott at en så enkel fremgangsmåte kan være så smakfull og delikat. Når du baker sjømaten i papir, så bevares både fukt, smak og næring.

Innbakt hvit fisk

Dette er en vri på en oppskrift i boken ”Verdens beste familiekokebok” skrevet i samarbeid med kjendiskokk Kjartan Skjelde. Boken bugner av kjempegode fiskeoppskrifter! Prøv gjerne ”Innbakt brosme” fra boken der brosmen bakes i nettopp papilotte.

Prøv også disse nydelige fiskerettene:

TIPS: ønsker du mer tilbehør kan du gjerne servere en gulerotpurè til.

 

Ingredienser

porsjoner

Innbakt fisk i papilotte

  • 4 ark bakepapir og 4 hyssingbiter til å knyte sammen posene med
  • 600g fisk (jeg brukte torskefilet)
  • 1 hode hjertesalat, strimlet (evt. strimlet spisskål eller nykål)
  • 1 fenikkel, strimlet
  • 2 beger cherrytomater
  • 3-4 småpoteter med skall per person eks. perlepoteter

Sitronsmør

  • 100 g smør
  • skall og saft av ½ økologisk sitron
  • 1/2ts havsalt og ¼-1/2 ts kayennepepper
  • frisk dill eller 1ss tørket dill (evt. fennikeldusker)

Slik gjør du

Innbakt fisk i papilotte

Sitronsmør

  1. Forvarm stekeovnen til 180gC.
  2. Kok småpotetene nesten møre i lettsaltet vann.
  3. Del fiskefileten i 4 porsjonsstykker.
  4. Finstrimle spisskål og fenikkel og fordel dette på midten på 4 bakepapirark. Legg så kokte småpoteter og cherrytometer over. Legg fiskestykket på toppen og ha sitronsmøret over. Løft hjernene på bakepapiret og sidene inn mot midten så du får en pose. Knyt for med hyssing.
  5. Sett papirposene på en stekeplate og stek i 15-20 minutter i ovnen. Serveres rett fra pakken.

Bon apetitt!