Oppskrifter

Italiensk salat

Nydelig italiensk salat lager du enkelt selv på noen få minutter.

Jeg har akkurat lansert mitt pålegg av saftige skiver kalkunfilet i serien «Smarte nytelser». Denne kalkunfileten er helt uten nitritt og andre unødvendige tilsetningsstoffer. Det er nydelig som pålegg på brødskiven, i omeletten og i salater. Prøv min nydelige italienske salat med smaksrik kalkunfilet du også.

Prøv også disse kjempegode salatene:

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

 

Ingredienser

Italiens salat

  • 3 gulerøtter (ca.200g)
  • 1/3 sellerirot (ca. 200g ferdig renset)
  • ¼ liten hodekål (200g)
  • 150 g majones
  • 2 ss rømme, store spiseskjeer
  • 0.5 ts Dijon sennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1 ts honning
  • 70 g finhakket syltagurk
  • 1 pk/90g kalkunfilet i skiver (Finsbråten Berit Nordstrand)
  • ½ ts salt og ¼ ts pepper

Slik gjør du

Italiens salat

  1. Riv grønnsakene på et rivjern eller i en foodprosessor.
  2. Bland sammen ingrediensene til dressingen.
  3. Hakk opp kalkunfileten i passe biter.
  4. Rør sammen alle ingrediensene til alt er godt blandet.
  5. Smak til med salt og pepper.

Oppbevares i tette bokser i kjøleskap i inntil en uke.

TIPS: en hurtigvariant av denne er om du tar rester av råkost og blander inn majones og kalkunfilet, men den blir ikke like smaksrik og holder seg heller ikke like lenge fordi du ikke har eddik i.