Oppskrifter

Julemarsipan med honning

Nydelig julemarsipan med honning

Mange forbinder marispan med jul og påske, og noen spiser marsipan kun til disse høytidene. Lager man sin egen hjemmelagede marsipan med smartere søtning er det ingen ting i veien for å nyte den ellers i året også. Det er ikke vanskelig å lage nydelig marsipan og ingredienslisten er kort.

Mandler har et høyt innhold av proteiner, umettet fett og fiber. Nøtten inneholder også E-vitamin som styrker immunforsvaret, pluss magnesium som er gunstig for hjertet og blodtrykk. Ikke verst å kunne nyte deilig konfekt som kommer med byggeklosser som kroppen vil ha da.

I oppskriften har jeg byttet ut raffinert sukker med naturens sødme fra honning i fornuftige mengder.

Prøv også

 

Ingredienser

Julemarsipan med honning

  • 250 g kvernede mandler
  • 100 g honning, varmet til flytende
  • 2 eggehviter
  • 1 klype havsalt

Slik gjør du

Julemarsipan med honning

  1. Kvern mandlene.
  2. Bland alle ingrediensene i en bolle eller i en foodprosessor.
  3. Form deigen i to pølser og skjær i passende munnfulle store biter
  4. Form bitene til små kuler og rull dem inn i f.eks. kakaopulver, smeltet mørk sjokolade

TIPS: Erstatt eggehvitene med daddelpuré om du vil. Supert både for de som ikke tåler egg og de som vil ha en variasjon i smak på sin grove marsipan.