Oppskrifter

Kafékjeks med sjokoladebiter

Med både fiber og planteprotein nok til å tenke byggeklosser for kroppen mens ganen nyter smaken av deilige, sprø sjokoladekjeks

Planteprotein fra nøttesmør og fiber fra belgfrukt er kanskje ikke det du tenker på når du forsyner deg med en chocolate-chip-cookie. Men etter byttetriksing så får du både fiber og planteprotein nok til å tenke byggeklosser for kroppen mens ganen nyter smaken av deilige sjokoladekjeks. Send med i lunsjboksen til barna – Mathea elsker disse!

 

Ingredienser

Kafékjeks med sjokoladebiter

  • 5 dl kokte store hvite bønner/kokte kikerter, skylt og avrent
  • 2 dl øko peanøttsmør/mandelsmør/ øko smør
  • 0.5 dl øko H-melk / kokosmelk/ havremelk /cashewmelk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5-1 dl øko lønnesirup/honning
  • 1 klype havsalt
  • 80 g mørk sjokolade i biter

Slik gjør du

Kafékjeks med sjokoladebiter

  1. Forvarm ovnen til 200gC.
  2. Ha alle ingrediensene i en bolle (unntatt sjokoladebitene) og kjør dem til en deig. Rør inn sjokoladebitene.
  3. Kle en stekeplate med bakepapir.
  4. Form en kule av en spiseskje kakedeig og sett den på bakepapiret med litt avstand imellom. Klapp kulene litt flate (1 cm tykke kjeks) etter 5 minutters steking. Deigen holder til ca. 12 kjeks.
  5. Stekes midt i ovnen på 200gC i ca.15 minutter, til de er gylne.
  6. Avkjøles på rist.