Oppskrifter

Kjærlighetskjeks på pinne

Vi har testet byttetriksene mine på en gammel kjeksoppskrift med stor suksess.

Jentene mine har en bokserie med bakeoppskrifter for barn, og forleden dag fikk vi lyst til å teste byttetriksene mine på en oppskrift søte kjeks. Vi byttet sukker til kokosblomstsukker og hvetemelet til finmalt økologisk spelt. Smør, melk, bakepulver og kakao krevde ingen triks. Fordi jeg hadde rå kakao i skapet, byttet vi også vanlig bakekakao til rå kakao, men ta det du har. Resultatet ble disse kjempegode, og ikke minst smartere, kjærlighetskjeksene på pinne!

Nå som høsten er i anmarsj og hverdagens plikter kaller, så er det deilig å planlegge litt smart kosemat til både lekselesing og jobb. Disse søte små kjeksene med smak av sjokolade og peanøtt, byr på en rekke smarte byggeklosser – en ren nytelse for både kropp og sinn!

Velg kosemat og snacks som fyller kroppen din med energi og tiltakslyst, god sinnsstemning og behagelig ro. Perles granolabar er både et kjempegodt og fornuftig snacksvalg og et litt smartere mellommåltid for store og små.

Har du lyst på noen smarte kjeks sammen med en kopp te når høstmørket senker seg, anbefaler jeg også at du prøver disse nydelige havrekjeksene.

 

Ingredienser

Mørk deig

  • 125 g mykt smør
  • 3 ss kokosblomstsukker
  • 2 ss kakaopulver
  • 175 g øko finmalt spelt/emmer
  • 0.5 ts bakepulver

Lys deig

  • 125 g mykt smør
  • 3 ss kokosblomstsukker
  • 160 g øko finmalt spelt/emmer
  • 6 ss melk
  • 0.5 ts bakepulver

Slik gjør du

Mørk deig

  1. Lag to deiger, en lys og en mørk.
  2. Sett stekeovnen på 180gC.
  3. Kle to bakeplater med bakepapir.
  4. Ha mel, bakepulver, kakao og kokosblomstsukker bakebollen. Bland godt.
  5. Ha i det romtempererte smøret i biter og smuldre til alt er gjevt fordelt.
  6. Hell 3-4 ss melk i blandingen og kna til du får en jevn deig. Trill deigen til en pølse og del i tre like deler.
  7. Gjenta så prosedyren med den lyse deigen (uten kakao). Nå har du tre lyse og tre mørke emner.
  8. Kjevle så ett mørk deigemne i 10x10cm.
  9. Rull en lys pølse til 10cm lang.
  10. Pensle den mørke firkanten med melk.
  11. Legg pølsa på tvers og rull den mørke deigen omkring den lyse.
  12. Rull pølsa inn i litt bakepapir og legg den kjølig 1/2 time.
  13. Ta den ut, skjær den i 0,5cm tykke skiver og stikk en ispinne inn i enden av kjeksen.
  14. Stek kjeksene midt i ovnen i 15-20 minutter.
  15. Avkjøles på rist.

Lys deig