Oppskrifter

Krydderbrente mandler

Naturens godteri på sitt beste.

Skal du lage snacks til en fest, eller bare som kveldskos til et vinglass en kveld, så er krydderbrente mandler et smaksrikt innslag. Server dem gjerne sammen med litt oliven, noen skiver ost og litt skinke, så har du menyen klar ved neste vennebesøk. Eksperimenter med din egen krydderblanding så får du dine helt spesielle kryddermandler.

Mandler er en rik kilde til B-vitamin (B8 eller biotin) og E-vitamin, i tillegg til  fiber, smart fett, proteiner, mineraler og en rekke plantestoff. Mandlene er rike på enumettet fett av samme type som du finner i olivenolje.

En håndfull nøtter om dag kan forebygge hjerte-karsykdom. Fem store befolkningsundersøkelser dokumenterer en slik effekt (Nurses Health Study,  Iowa Health Study, Adventist Health Study og Physicians Health Study)

Prøv også:

 

Ingredienser

Krydderbrente mandler

  • 250 g mandler
  • 4 ss vann
  • 2 ss honning
  • 1 ts paprikapulver
  • 0.5 ts spisskummen
  • 1 knivsodd chilipulver/kayennepepper
  • 0.5 ts malt fennikel
  • 1 klype havsalt

Slik gjør du

Krydderbrente mandler

  1. Forvarm ovnen til 180gC.
  2. Kle en stekeplate med bakepapir.
  3. Ha mandlene jevnt utover på platen og stek midt i ovnen i 3 minutter.
  4. Rør sammen resten av ingrediensene i en bolle.
  5. Ta ut mandlene, bruk bakepapiret som helletut og hell mandlene ned i bollen med krydderblanding. Rør godt til alle mandlene har fått krydder på seg.
  6. Ha dem tilbake på stekeplaten og stek videre i ca.10 minutter. Rør undervegs og følg med så de ikke blir for brune.