Oppskrifter

Marengskake med melkefri vaniljekrem

- seige og alldeles nydelig på smak!

Disse små marengskakene er laget på lavglykemisk kokosblomstsukker. De blir verken like luftige eller like sprø som en Pavlovabunn laget på sukker, men de blir seige og nydelige på smak. Lag vaniljekremen først og la den avkjøle seg i kjøleskapet mens du lager bunnene. Så kan du servere desserten så snart bunnene er avkjølt.

Prøv også disse smarte nytelsene:

 

Ingredienser

Vaniljekrem uten melk

  • 70 g usaltede cashewnøtter, bløtlagt i 30min
  • 2 dl kokoskrem/kokosmelk
  • 1 ss agavesirup
  • 1 ts vaniljeekstrakt

6 bunner

  • 4 romtempererte eggehviter
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 2 dl kokosblomstsukker
  • 2 ts Johannesbrødkjernemel (evt. Maizenna)
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du

Vaniljekrem uten melk

  1. Ha alle ingrediensene til kremen i en blender og kjør på full hastighet til nøttene er helt knust til krem. Da er kremen vel flytende.
  2. Avkjøl i kjøleskapet minst 1 time.

6 bunner

  1. Forvarm ovnen til 200gC. Dekk en stekeplate med bakepapir.
  2. Tegn opp 6 sirkler (10cm i diameter) på bakepapiret.
  3. Skill eggene. Visp eggehvitene helt stive i en helt ren og tørr bolle.
  4. Ha i eddik mens du visper.
  5. Bland kokosblomstsukker og Johannesbrødkjernemel og ha det i eggehviten mens den vispes videre.
  6. Ha i vaniljeekstraktet til slutt.
  7. Fordel marengsmassen på de 6-7 siklene, slik at de dekkes helt. Eventuelt overskudd av marengsmasse kan du lage noen pikekyss eller ”marengsfingre” av på samme plate.
  8. Sett platen nederst i ovnen og skru temperaturen ned til 100gC. Stekes i 60-70 minutter.
  9. Marengsen skal nå være sprø på utsiden og litt myk eller seig inni. Dra bakepapiret med marengsbunnene over på en rist og avkjøl.
  10. Løsne bunnene forsiktig fra papiret.
  11. Ha en stor spiseskje krem på hver pavlova, pynt med bær og noen grønne blader (sitronmelisse eller mynteblader) og server.