Middagssalat

Vi bør øke inntaket av plantebasert mat. Samtidig har vi kanskje liten tid til middag enkelte dager. Hva er vel bedre da enn å slenge sammen en rask middagssalat? Ja, du hørte riktig. En salat kan være en fullverdig middag. Bygg opp salaten med variert protein og fargerike grønnsaker. Topp det hele med en dressing eller vinaigrette som bidrar med smart fett. Et par skjeer Extra virgin olivenolje og en teskje balsamikoeddik er avansert nok. Eller rør ut litt pesto i olivenoljen, og vips har du en pestovinaigrette. Det smaker nydelig. Dander salateningrediensene i grupper og skåler på salatfatet, så kan alle komponere sin egen salat etter smak. Især barna liker ingrediensene i ulike skåler, så de kan lage sin egen salatregnbue. Lag rikelig, så har du salat i lunsjboksene neste dag.

Vi bør øke inntaket av plantebasert mat. Samtidig har vi kanskje liten tid til middag enkelte dager. Hva er vel bedre da enn å slenge sammen en rask middagssalat? Ja, du hørte riktig. En salat kan være en fullverdig middag. Bygg opp salaten med variert protein og fargerike grønnsaker. Topp det hele med en dressing eller vinaigrette som bidrar med smart fett. Et par skjeer Extra virgin olivenolje og en teskje balsamikoeddik er avansert nok. Eller rør ut litt pesto i olivenoljen, og vips har du en pestovinaigrette. Det smaker nydelig. Dander salateningrediensene i grupper og skåler på salatfatet, så kan alle komponere sin egen salat etter smak. Især barna liker ingrediensene i ulike skåler, så de kan lage sin egen salatregnbue. Lag rikelig, så har du salat i lunsjboksene neste dag.

Ingredienser

Middagssalat

71.25 g Sorte bønner, skylt i dørslag

1 hardkokte egg, delt i båter

25 g fetaost i terninger

0.25 liten øko brokkoli, delt i buketter og dampet

rester av spekeskinke/kylling/laks

0.25 bunt asparges

0.25 rødløk, skåret i skiver

0.5 øde tomater i skiver

0.5 dl gule snacktomater

Slik gjør du

Middagssalat

1.

Hardkok 4 egg.

2.

Skyll bønnene og vask og rens grønnsakene.

3.

Del brokkolien opp i små buketter og damp et par minutter på damprist i en kasserolle.

4.

Knekk av de ytterste aspargesstilkene og damp dem et par minutter på samme måte.

5.

Del fetaosten i terninger.

6.

Skiv rødløken og skyll den i isvann i 5 minutter om du vil fjerne den sterkeste løksmaken.

7.

Dander ingrediensene i skåler og på fat.

8.

Sett frem en flaske god extra virgin olivenolje og balsamikoeddik, evt. litt pesto. Serveres sammen med litt grovt brød og smør.

Så er det bare å nyte de friske smakene, kose seg langsomt så måltidet varer lenge og kjenne kroppen fylles av energi. Vel bekomme!

 

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter