Multekrem med mascarpone og pepperkakesmuler

Jeg elsker multer, men er ingen stor fan av vanlig multekrem. Med litt mascarponeost og sprø pepperkakesmuler forvandler du den klassiske multekremen til en langt mer spennende variant.

Jeg elsker multer, men er ingen stor fan av vanlig multekrem. Med litt mascarponeost og sprø pepperkakesmuler forvandler du den klassiske multekremen til en langt mer spennende variant.

Ingredienser

250 g mascarponeost

4 ss kokosblomstsukker/rårørsukker/bringebærhonning

3 dl kremfløte

2 ts vaniljeekstrakt

pepperkaker

150 g rørte multer

Slik gjør du

1.

Pisk mascarponeosten sammen med vaniljeekstrakt og kokosblomstsukker til en luftig krem.

2.

Pisk kremfløten.

3.

Vend kremen forsiktig, litt etter litt, inn i mascarponen.

4.

Sett frem dessertskåler. Ha mascarponekremen i skåla, så knuste pepperkakesmuler og rørte multer. Du kan også dandere ingrediensene lag på lag i høye glass.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Liker du ikke multer, så bytt dem ut med bringebær. Hos oss lager vi noen skåler med rørte multer og noen med bringebær.

Har du ikke pepperkaker igjen etter julehelgen, så bytt dem ut med ristede nøtter eller granola.

Nyt også disse smarte og kjempegode oppskriftene når du har lyst på noe godt:

Andre oppskrifter