Oppskrifter

Nordstrands fiskeburger

Fiskeburgere er en super måte å få i seg både fisk og belgfrukt på

En purè av kikerter og kikertkraften erstatter potetmelet og gir burgerne flott konsistens. Spe gjerne med litt fløte, men tåler du ikke melk så kan du bare kutte fløteskvetten. Server på ristet grovbrød med salat, remulade og rødløk eller sammen med stekte potetbåter og grønn ertepurè. Du får garantert noen fiskeburgere til overs, som så kan bli nydelig pålegg til lunsj.

Tilbehør:

Innlegget inneholder reklame for egne produkter – «Made By Berit Nordstrand»

 

Ingredienser

Nordstrands fiskeburger

  • 600 g seifilet
  • 1.5 ts havsalt
  • 0.5 ts pepper
  • ½ sitron, saften av
  • 1 dl fløte (kan kuttes)
  • 1 eske øko kikerter med kraft (290g)
  • 1 liten løk, finhakket
  • 0.5 dl gressløk, finhakket

Slik gjør du

Nordstrands fiskeburger

  1. Skjær seifileten i biter og ha den i en foodprosessor eller blender. Tilsett havsalt og pepper og kjør maskinen til alt er blandet.  Rør inn den iskalde fløten, litt om gangen. Ha i gressløk og løk. Ha i kikertene og spe med kikertkraften til slutt til passe konsistens.
  2. Ta litt kaldt vann i et glass, dypp en spiseskje i det kalde vannet og bruk skjeen når du former store boller av farsen inne i håndflaten din. Klem dem flate i en stekepanne i flytende rapskokos/smør på moderat temperatur til de er gylne og gjennomstekt.
  3. Ha smør på en ristet grovbrødskive eller et grovt rundstykke, legg på et salatblad, seikaken og en skje remulade. Dander med litt frisk koriander eller dill og noen ringer vårløk.