Oppskrifter

Pannestekt skreifilet m/hasselnøttsmør

Slik kan du pannesteke skrei

Ingenting er vel bedre enn pannestekt skrei med en sprø stekeskorpe og saftig mykt fiskekjøtt. Skrei er i sesong nå og bør nytes. Lær deg å pannesteke fiskefilet og å beregne passe porsjonsstykker, så kan du panne steke fisk som er i sesong – gjennom hele året.

Hvor mye fisk beregner du per person? Omkring 200-250 gram mager fisk og 150-180 gram fet fisk.

Slik pannesteker du fiskefilet:

  1. Start med å dele skreifileten i porsjonsstykker og tørk disse godt.
  2. Dryss over litt havsalt
  3. Stek på middels varme – ikke så varmt at det ryker av pannen.
  4. Stek skreien i Flytende rapskokos/smør, med skinnsiden ned.
  5. Stek til du får en god gyllen stekeskorpe og fisken er 2/3 gjennomstekt.
  6. Snu så fileten, skru ned varmen og la den steke noen få minutter på den andre siden.
  7. Tilsett litt mer smør når du snur filetene, så får du smørstekt skrei.
  8. Tilsett gjerne også urter du liker, eks. frisk rosmarin eller timian.
  9. Fisken er ferdig og gjennomstekt når den skiver seg.
  10. Steketiden varierer nemlig etter tykkelsen på fileten.

TIPS: varier tilbehøret

  1. Hvitløkssmør, grønn ertepure og ovnsbakte småpoteter
  2. Hasselnøttsmør, søtpotetpure og dampet brokkoli
  3. Soyasmør, dampede gulrotstaver og potetmos
 

Ingredienser

porsjoner

Pannestekt skreifilet m/hasselnøttsmør

  • 800 g skreifilet med skinn
  • Flytende smøremyk eller smør til steking
  • Havsalt og pepper etter smak

Søtpotetpure

  • 800 g søtpotet
  • 2 ss smør
  • havsalt og pepper etter smak

Hasselnøttsmør

  • 100 g myknet usaltet smør
  • 50 g hakkede ristede hasselnøtter
  • ½ liten rødløk, finhakket
  • 1 dl persille, hakket
  • 1 sitron, saften

Slik gjør du

Pannestekt skreifilet m/hasselnøttsmør

Se over for fremgangsmåte

 

Søtpotetpure

  1. Rens og skjær søtpoteten i skiver eller store terninger, og kok i lettsaltet vann til den er mør.
  2. Eller ovnsbak.
  3. Til sett smør, kjør til med pure med stavmikser og smak til med havsalt og pepper.
  4. 1 hel brokkoli, dampet i buketter på rist

Hasselnøttsmør

  1. Rist nøttene hele i en tørr stekepanne.
  2. Grovhakk dem og ha dem tilbake i stekepannen.
  3. Tilsett smør, rødløk, persille og sitronsaft.

Porsjonen er litt stor til 4 personer. Gjem det som blir igjen, tilsett litt mer smør og du har hasselnøttsmør til et fiskestykke også litt senere i uka.

Server fiskefileten på en seng av søtpotetpure med brokkolibuketter og hasselnøttsmør. Bon apetitt.