Oppskrifter

Pepperkaker

Nydelige sprø pepperkaker uten smør og melk.

Pepperkaker

Denne deigen lager du samme dag som du vil bake pepperkakene dine, og ikke kvelden før. Setter du denne kaldt så blir den veldig hard. Det passer meg fint, fordi jeg sjelden har tålmodighet til å vente et døgn på at kakedeigen setter seg.

Har du lyst på noen smarte kjeks til adventskos og jul, så prøv disse nydelige havrekjeksene. De egner seg selvfølgelig året rund, men trykker du dem ut med pepperkakeformer så skapes det julestemning med en gang. De går unna som varmt hvetebrød hos oss, så bak dobbel porsjon om du skal ha igjen noen når julen ringes inn!

Her har du oppskriften på en sprø kjeks som kommer med flere smarte byggeklosser kroppen kan nyttiggjøre seg av en kjempegod – Havremakroner med urkorn

 

 

Ingredienser

Pepperkaker

  • 150 g kokosblomstsukker/rårørsukker
  • 250 g Smøremyk Rapskokos
  • 1.5 dl honning
  • 2 egg
  • 1 ss kanel
  • 0.5 ts malt ingefær
  • 0.5 ts kardemomme
  • 0.5 ts pepper
  • 0.5 ts nellik
  • 0.5 ts anis
  • 1 ss natron
  • 650 g øko speltmel

Slik gjør du

Pepperkaker

  1. Smelt honning, kokosblomstsukker og Smøremyk Rapskokos på middels varme i en kjele.
  2. Akjøl og rør inn ett egg om gangen.
  3. Bland mel, natron og krydder i en bolle.
  4. Rør væsken inn i det tørre til en gjevn deig.
  5. Forvarm ovnen til 200gC.
  6. Dekk stekeplatene med bakepapir.
  7. Kjevle ut deigen til 2-3 mm tykk og trykk ut figurer.
  8. Stekes midt i ovnen i 7-10minutter. Avpass steketiden ift din egen ovn, slik atpepperkakene blir passe stekt.

Tips! Når du skal måle opp honning, så smør desilitermålet med litt raps-eller olivenolje først, så slipper honningen å klisse seg fast i desilitermålet.