Oppskrifter

Rakfisk på potetblinis

Kjøp et lite stykke rakfisk i din nærbutikk eller hos fiskehandleren, og kos dere kvelden før kvelden.

Har du ikke turt å smake på rakfisk før, så er dette retten for deg. Rakfisk på potetblinis med pepperrotkrem og vårløk som mildner rakfisksmaken. Liker du ikke rakfisk, så bytt den ut med litt røkt laks eller litt rogn.

Kjøp et lite stykke rakfisk i din nærbutikk eller hos fiskehandleren, og kos dere kvelden før kvelden. Den er holdbar i vakumpakke i flere uker, så da har du også liggende en godbit du kan servere om du får overraskende julebesøk.

Prøv også disse deilige rettene:

 

Ingredienser

Rakfisk på potetblinis

  • 300 g mandelpoteter med skall
  • 1 egg
  • 75 g smeltet smør/Smøremyk rapskokos
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1.5 dl fløte
  • 1 ts honning
  • salt og pepper
  • 1.5 dl økologisk spelt, finmalt
  • smør/Smøremyk rapskokos til steking

Pepperrotkrem

Slik gjør du

Rakfisk på potetblinis

  1. Kok potetene.
  2. Legg potetene i en bolle og mos dem.
  3. Bruk en stavmikser om du vil få skallbitene mindre synlige.
  4. Tilsett egg, smeltet smør, bakepulver, salt, pepper, honning og fløte.
  5. Rør inn melet til du får grøtkonsistens.
  6. Smelt litt smør og legg en spiseskje røre som små klatter i pannen.
  7. Stekes gylne på begge sider.
  8. Trykk dem litt flate når du snur dem.
  9. Legges på litt tørkepapir på en rist.
  10. Kan fryses om du vil servere dem senere i julen.

Pepperrotkrem

Bland rømme eller majones og litt revet fersk pepperrot (alt. pepperrot på tube). Den skal være litt sterk.

Finhakk vårløken og du er klar til å dandere retten. En blinis, noen skiver rakfisk, en klatt pepperrotkrem og et dryss av vårløk. Pynt med frisk dill om du vil.

Vel bekomme!