Oppskrifter

Rødbethummus

Rødbeten er den av alle rotgrønnsakene med høyest innhold av antioksidanter.

Man kan vel nesten si at rødbeten er roten til mye godt! Sammen med knuste sesamfrø eller tahini så er kikertene også fullverdige proteiner du kan bygge sterke muskler av. Hvem vil vel ha proteinpulver når de kan få servert nydelig hummus som bygger både bein, psyke og muskelkraft?

Lag heller en nydelig rødbethummus og dander fargerike grønnsaker på et fat, så får du hele familien til å spise mer grønt til grillmaten. Ta de grønnsakene du har tilgjengelig. Jeg brukte sukkererter, rødløk, cantaloupemelon, cherrytomater, avokado, gulrot og salatblader. Alt forsvant hos oss, sammen med grillede fiskeburgere og quinoa.

Prøv også:

TIPS: tahini får du kjøpt i asiatiske butikker. Finner du det ikke kan du også knuse sesamfrø i en blender. Alt blir ikke knust i blenderen, men det går fint å treffe på litt hele frø i hummusen.

 

Ingredienser

porsjoner

Rødbethummus

  • 1 boks kikerter
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ferdigkokte rødbeter (ca. 200g tilsammen)
  • 1 ss tahini/sesampasta
  • 1 ts sitronsaft
  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • havsalt og kvernet sort pepper etter smak

Slik gjør du

Rødbethummus

  1. Skyll kikertene i rennende kaldt vann.
  2. Ha alle ingrediensene i en blender eller bruk stavmikser.
  3. Bland til du har en jevn dipp.
  4. Smak til med salt og pepper.