Oppskrifter

Rørte multer med chiafrø

Nyt nydelig multegelè proppfull av både smak og næring

Jeg har dessverre ikke plukket egne multer i år, men fikk kjøpt noen spann friske multer på butikken. Koking til saft og syltetøy ødelegger mye næring i multene, så det er bedre å røre bærene til rørt syltetøy eller å fryse dem ned hele i kurver så du kan nyte dem friske gjennom vinteren. Jeg har laget en multeiskake som står i fryseren og har rørt litt av multene sammen med kokosblomstsukker og chiafrø til en spennende multegelè. Det ble en aldeles nydelig multegelè proppfull av både smak og næring!

Prøv også:

 

 

Ingredienser

Rørte multer med chiafrø

  • 2.5 dl multer
  • 1 dl kokosblomstsukker
  • 2 ss chiafrø

Slik gjør du

Rørte multer med chiafrø

  1. Kjør ingrediensene sammen med stavmikser eller i en blender.
  2. Ha røren over på et lufttett glass og sett det i kjøleskapet i minimum 2 timer så chiafrøene får svelle. Jeg lar det stå over natten.

Og vips så har du verdens lekreste multegelè med all næringen fra hvert eneste bær vel bevart.