Oppskrifter

Saftige bringebærscones

Disse saftige sconesene er både gluten- og melkefrie og smaker helt himmelsk med nyrørte bær til!

Dette er en av mine absolutte favorittoppskrifter når tilgjengeligheten av friske bær er stor. Varier med naturlig glutenfrie korn og frø som hirse, amaranth, quinoa, kikertmel, kokosmel, havremel, bønnemel (garfava), brunt rismel og Sorghum om du vil. Disse ble nydelige med bokhvete og mandelmel.

Varier også med hvilke bær du anvender. Både jordbær, blåbær og solbær blir nydelige bærscones. Og tåler du gluten og melk, så kan du bake disse med økologisk spelt i stedet for bokhvete, og mandelmel og melk i stedet for kokosmelk.

Prøv også:

 

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

 

Ingredienser

Saftige bringebærscones

  • 2 dl bringebær (friske eller frosne)
  • 2.5 dl kokosmelk
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 2 dl bokhvete
  • 2 dl mandelmel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts havsalt
  • 1 dl kokosblomstsukker

Slik gjør du

Saftige bringebærscones

  1. Forvarm ovnen til 220gC.
  2. Bland det våte sammen med bærene i en annen bolle.
  3. I en annen bolle blander du det tørre.
  4. Rør så det tørre litt etter litt sammen med det våte. Bruk lette, forsiktige bevegelser.
  5. Form boller med en spiseskje i hånden din, som når du lager kjøttkaker. Dypp skjeen i et vannglass innimellom så deigen ikke setter seg fast.
  6. Sett bollene på bakepapir på en stekeplate.
  7. Trykk bollene 1-2 cm flate. Stek dem midt i ovnen til de er gyldne ca.15 minutter.
  8. Avkjøl på rist.

Serveres gjerne med litt Smøremyk Rapskokos (melkefritt smør) eller litt nyrørt bærsyltetøy.