Oppskrifter

Sjakkruter

Sjakkruter er en av mine favoritt julekaker fra da jeg var liten.

Vi hadde alltid syv slag, trygt forvart i kakebokser plassert oppå overskapene på kjøkkenet hjemme. Min mor trodde vi barna ikke rakk opp, men vi trakk ut skuffene og brukte dem som trapp og kom oss opp på kjøkkenbenken. Det smakte mye bedre av «ulovlige julekaker» i adventstiden enn da kakene kom på store fat etter at julen ringte inn.

Nå som jeg selv er blitt voksen, så koser vi oss litt mer med julekaker også i adventstiden. Derfor er det flott å kunne lage noen litt smartere slag.

 

Ingredienser

Sjakkruter

  • 200 g Smøremyk rapskokos
  • 75 g kokosblomstsukker
  • 1 eggeplomme
  • 300 g finmalt øko spelt
  • 1 ss kakao i halve deigen

Slik gjør du

Sjakkruter

  1. Pisk Smøremyk rapskokos og kokosblomstsukker luftig.
  2. Tilsett eggeplommen og pisk videre.
  3. Ha i melet og arbeid deigen sammen.
  4. Del deigen i 2 deler og tilsett kakao i den ene delen.
  5. Sett deigen kaldt i 1-2 timer.
  6. Del begge emnene i 4 deler og rull 4 pølser som er lillefingertykke.
  7. Legg pølsene sammen 4 stykk, slik at du får sjakkmønster når du skjærer opp kjeksene (se bildet).
  8. Legg kjeksene på bakepapir på en stekeplate og stek dem midt i ovnen på 200gC i 8-10 min.
  9. Avkjøl på rist.