Oppskrifter

Sort bønneburger

Denne burgeren falt i smak hos både liten og stor hjemme hos oss. Prøv en kjøttfri burger hjemme til lunsj eller i matpakken du også.

Amerikanske helsemyndigheter er tydelige i sine anbefalinger: spis en kopp belgfrukt hver eneste dag! Reduser inntaket av bearbeidet kjøtt og spe på med proteinrik belgfrukt. Med på kjøpet får du fiber, vitamin-B9, kalium og en rekke plantestoffer kjøttet ikke kan skilte med. Fiber som beskytter deg mot båre overvekt, diabetes, høyt kolesterol, hjerte-karsykdom og kreft – fiber som også beriker tarmfloraen og forbygger overvekt.

Ifølge en studie fra American Society for Nutrition kan økt inntak av belgfrukt nettopp hjelpe deg til å oppnå en bedre vektkontroll (McCrory 2010).

  • McCrory MA, Hamaker BR, Lovejoy JC, Eichelsdoerfer PE. Pulse consumption, satiety, and weight management. American Society for Nutrition 2010; Adv. Nutr. 1: 17-30.

Prøv også:

 

Innlegget inneholder reklame for egne produkter.

 

Ingredienser

porsjoner

Sort bønneburger

  • ½ stor gul løk, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 revet gulrot
  • 1 ts spisskummen
  • 1/4 ts pepper
  • 3/4 ts salt
  • 2 ss soyasaus
  • frisk koriander (eller tørket)
  • 2 esker sorte bønner, skylt (2x285g)
  • 2 dl havregryn
  • 1 egg (kan erstattes av 2 ss potetmel)

Slik gjør du

Sort bønneburger

  1. Ha alle ingrediensene i en stor bolle og kjør sammen til en jevn deig.
  2. Formes til 4-5 store karbonader.
  3. Stekes i kokosolje eller Smøremyk rapskokos i stekepannen til passe stekt (2-3 minutter på hver side).

Serveres med en frisk salat og lomper av spelt eller hjemmelagede hamburgerbrød.