Oppskrifter

Spicy bønnedip

En nydelige dip som kommer med byggeklosser vi ikke vil være foruten.

Nå som jeg akkurat har skrevet ferdig min neste bok og har lest ny forskning på byggeklosser fra mat vi ikke vil være foruten, så komponerte jeg en spicy dip med smarte byggeklosser jeg vil sikre meg mer av. Dipen bidrar med magisk næring og spennende smaker fra både sorte bønner, avokado, extra virgin olivenolje, sitronsaft, hvitløk og eksotiske krydder. Denne må du bare prøve du også!

Du kan bruke dipen til både pålegg, dip til snacks og grønnsaksstaver og som tilbehør til kjøtt og fisk. Ikke bli forskrekket over antall krydder jeg har inkludert. Det skyldes at jeg vil ha flest mulig sorter for et rikt utvalg av plantestoffer. Forenkle gjerne oppskriften og utvikle din egen favoritt.

Ta en tur til en asiatisk butikk og kjøp inn hele krydder som du maler selv i en morter. Det tar best vare på både smak og helsekraft. På min studietur til India i fjor lærte jeg at om du bruker malte krydder, så bland de krydderne du skal bruke i matretten, og rør inn litt vann til en kremaktig konsistens. Varm så oljen og tilsett krydderkremen istedet for tørt pulver. Det tar best vare på både helseeffekt og smak.

Indisk kokoscurry med sjømat

Garam massala kylling med blomkålris

Suppe med reker og koriander

Enkel, men knallgod urtepizza

 

Ingredienser

Spicy bønnedip

  • en boks øko sorte bønner (285g)
  • 1 godt moden avokado
  • 2 ss tahini/alt. sesamfrø med skall
  • 1 ts koriander
  • 1 ts oregano
  • 1 ts basilikum
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts karri
  • 1 ts spisskummen
  • 3 ts gurkemeie
  • 1/3ts cayennepepper
  • 1/3ts mineralsalt
  • saften av ½ sitron
  • 0.5 dl extra virgin olivenolje
  • 2 fedd hvitløk

Slik gjør du

Spicy bønnedip

  1. Ha alle ingrediensene i en bolle og kjør en stavmikser i blandingen til du har fått en jevn pure.

Nytes med det samme og kan oppbevares i lufttett boks i kjøleskapet et par dager.