Spicy kyllingsalat

Nyt de friske smakene, kos deg langsomt så måltidet varer lenge og kjenn kroppen fylles av energi.

Nyt de friske smakene, kos deg langsomt så måltidet varer lenge og kjenn kroppen fylles av energi.

Ingredienser (4 porsjoner)

Hjemmelaget grillkrydder

1 ss havsalt eller himalayasalt

1 ss tørket oregano

2.5 ss paprika

0.5 ss sort pepper

1 ts cayennepepper

0.5 ss malt koriander

0.5 ss spisskummin

0.5 ss gurkemeie

Spicy kyllingsalat

1 ss kokosfett til steking

2 fedd hvitløk

2 stk brystfileter av gårdskylling (5-600g)

2 stk hoder hjertesalat (til sammen 200g)

2 bokser/esker øko mais

1 stk agurk, i terninger

1 stk stor gul løk, finhakket

Rømmedressing

1.5 dl rømme/Yokos naturell

1 ss dill

1 ss sitronsaft

smak til med salt og pepper

Slik gjør du

Hjemmelaget grillkrydder

1.

Bland sammen eget grillkrydder. Du har til to slike salatretter av en porsjon grillkrydder. Ønsker du ikke det, så halverer du porsjonen.

Spicy kyllingsalat

1.

Del kyllingfileten i passe terninger, ha dem i en bolle, tilsett 2 ss grillkrydder og rør rundt så krydderet blir jevnt fordelt.

2.

Smelt kokosfett i en stekepanne på moderat temperatur.

3.

Rens og del hvitløksfeddene i to og ha dem i stekepannen. Stek så de krydrede kyllingbitene under omrøring til de er gjennomstekte. Ta pannen av varmen og sett den til side.

4.

Vask og hakk opp de øvrige salat-ingrediensene og ha dem i en stor salatbolle.

Rømmedressing

1.

Bland rømme- eller yoghurtdressingen og server denne i en skål ved siden av salaten. Server salaten med ristet grovbrød og smør/Smøremyk Rapskokos.

Da vi var på hyttetur til vakre Råkvåg i helga, spiste Mathea en kyllingsalat hun slukte som jeg aldri har sett henne spise salat før. Hun utfordret meg på stedet: ”Denne må du lage en gang til mamma, jeg vil ha den med meg på skolen til lunsj”. Da vi kom hjem tok jeg utfordringen, blandet eget grillkrydder og serverte egen Spicy Kyllingsalat med nydelig rømmedip og ristet grovbrød med smør. Her hjemme stod matgleden og jubelen i taket! Denne burde du prøve du også.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter