Oppskrifter

Spinatsalat med grillet entrecôte, blåbær & fetaost

Lag heller en herlig salat med kjøtt og ikke bare kjøtt med litt salat som tilbehør

Berik også salaten med fargerike bær. Slike retter bidrar til at du får redusert kjøttforbruket ditt litt og samtidig økt inntaket av fargerike grønnsaker og bær – to helsefremmende grep så det monner. Kos deg med denne spennende spinatsalaten til lunsj eller som middag med tilbehør av ulike matkorn eller linser.

TIPS: server gjerne biffsalaten med tilbehør som kokt quinoa, byggryn, mathavre, rød eller brun råris eller linser om du vil ha en mer mettende rett.

Prøv også:

 

Tips! Dersom du er bekymret for harepest kan det være lurt å vaske/skylle blåbærene med litt 35% eddik i før du tar dem i bruk. Dette påvirker ikke smaken på noen måte. Alternativt kan du koke bærene i to sekunder i 75 grader.

 

Ingredienser

porsjoner

Spinatsalat med grillet entrecôte, blåbær & fetaost

  • 3 dl friske blåbær
  • 1 dl valnøtter, panneristet og grovhakket
  • 3 ss bringebæreddik (evt. rødvinseddik)
  • 1 ss finhakket sjarlottløk
  • 1 ts honning
  • 0.5 ts havsalt
  • 3 ss olivenolje
  • 300 g entrecote
  • 100 g fetaost naturell (1/2 pakke)
  • 1 pose spinat (200g)

Slik gjør du

Spinatsalat med grillet entrecôte, blåbær & fetaost

  1. Forvarm grillen på medium varme.
  2. Ha 1/3 av blåbærene (1dl), eddik, sjarlottløk, honning og 1/4ts salt i en blender. Kjør sammen til en grøt. Tilsett så oljen mens blenderen går på laveste hastighet. Ha bærvinaigretten i en stor salatbolle.
  3. Bank kjøttet, grill det på medium temperatur i omkring 5 minutter per side og krydre med havsalt og sort, kvernet pepper. Skjær entrecôten opp i passe skiver.
  4. Ha vasket babyspinat i salatbollen og rør sammen til du har fått bærvinaigrette på alle bladene.
  5. Dander så spinaten på 4 tallerkener. Ha skiver av grillet entrecote, smuldrede biter av fetaost, resten av blåbærene og valnøttene over spinaten