Oppskrifter

Tacosuppe med kylling og sorte bønner

På hyttetur hos gode venner sist helg fikk jeg servert nydelig tacosuppe laget fra bunnen.

Den var laget på kjøttdeig og når jeg kom hjem forsøkte jeg min egen variant med strimlet kylling. Min variant fikk også sødme og næring fra 2 revne gulerøtter. Servert med avokadobiter, revet parmesan, en liten skje Rørosrømme og litt fersk koriander blir dette rene festmaten. Hele familien elsker smaken av taco. Prøv du også!

 Meld deg gjerne på mitt nyhetsbrev og få smarte og lekre oppskrifter i mailboksen din hver uke – helt gratis.
 Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.
 

Ingredienser

porsjoner

Tacosuppe med kylling og sorte bønner

  • 300-400 g strimlet kyllingkjøtt
  • flytende rapskokos/smør til steking
  • 1 boks øko svarte bønner (285g), avrent og skylt
  • 2 bokser øko hakkede tomater (a 300g)
  • 3 ss tomatpurê
  • 1 gul løk, hakket
  • 1 boks øko mais (280g)
  • 1 gulrot, revet
  • 1/2 rød chili, finhakket uten frø
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 pose øko tacokrydder/ 1 ss eget tacokrydder
  • 1 ss øko grønnsaksbuljong (kan kuttes)
  • 6-7 dl vann (litt mindre om du vil ha suppen tykk og sterk)
  • 2 dl revet parmesan, 4ss rømme og 1 avokado i biter til garnityr

Slik gjør du

Tacosuppe med kylling og sorte bønner

  1. Skjær kyllingkjøttet i passe strimler og surr i en panne på moderat temperatur til gjennomstekt. Sett pannen til side.
  2. Rens og hakk løk, chili og hvitløk. Surr løkblandingen på moderat varme i smør/smøremyk rapskokos i en gryte i 3-4 minutter til løken er blank.
  3. Ha så resten av ingrediensene i gryta og la putre i 10-15 minutter.
  4. Server suppen med en liten klatt rømme, litt revet parmesan, noen biter avokado og litt frisk koriander.

TIPS: Varier kyllingfileten med seifilet skåret i terninger. Da skjærer du opp seifieten og tilsetter fisken de siste 1-2 minuttene før servering.