Oppskrifter

Tapasfat

Restemat på sitt beste!

Når jeg har litt av hvert av rester i kjøleskapet og behov for å rydde litt opp, så lager jeg det jeg kaller et tapasfat. Ganske enkelt litt av hvert på et stort fat. Med en enkel rømmedip eller litt tsatziki og noen skiver ristet, grovt brød kan kjøleskapsrester bli gourmetmat.

Prøv også disse rettene som inspirasjon for restemat:

 

 

Ingredienser

Tapasfat

  • Røkt skinke i skiver, fant den i fryseren (julepålegg)
  • Spekeskinke
  • Blåmuggost
  • Avokado
  • Egg
  • Physalis
  • Vårløk
  • Tomat
  • Agurk
  • Mozarella
  • Moreller
  • Usaltede nøtter og rosiner
  • Frisk basilikum
  • Tsatsiki
  • Rømmedip

Slik gjør du

Tapasfat

  1. Skjær opp alle grønnsakene i passende biter og legg dette pent på et stort serveringsfat.
  2. Legg på frukt og nøtter.
  3. Legg rester av kjøtt, fisk og egg og ost på fatet.
  4. Sett frem skåler av valgfri dressing eller dip.