Oppskrifter

Vaffel på 1-2-3

Vaffel som kveldsmat? Ja, hvorfor ikke.

Mathea hadde så lyst på vaffel til kveldsmat i går kveld. Jeg tenkte; «hvorfor ikke lage en vaffeloppskrift som både er smart og superenkel å huske, slik at du kan piske den sammen både hjemme og på hytta uten å ha oppskriften for hånden?» Vi testet ulike mål og deler den aller beste: ”ta 3” av alle ingrediensene og vips så har du verdens nydeligste vaffel rik på byggeklosser kroppen har bruk for. Servert med min egen greske yoghurt med honning og litt fruktsalat.

Glad i vafler? Prøv også:

TIPS: ønsker du vaffelen gluten- og melkefri? Bytt ut emmer/spelt med naturlig glutenfrie korn og frø som hirse, amaranth bokhvete, mandelmel, kikertmel osv. Jeg synes resultatet blir best når jeg lager en blanding av disse melsortene. Melken bytter du ut med havremelk. Den lager du selv ved å kjøre sammen 2 dl havregryn og 8 dl vann i en blender. Les mer om byttetriks ved matintoleranse og matallergi i boken min ”Mat til Sinns”. Der finner du også en flott byttetabell som du kan benytte i alle dine oppskrifter.

 

Ingredienser

Vaffel på 1-2-3

  • 3 egg
  • 3 ss kokosblomstsukker/honning
  • 3 dl finmalt emmer/øko spelt
  • 3 dl melk
  • 3 ss Smøremyk rapskokos/smør
  • 3 klyper salt

Slik gjør du

Vaffel på 1-2-3

  1. Rør sammen egg og kokosblomstsukker i en bolle.
  2. Smelt Smøremyk Rapskokos/smør og ha alle ingrediensene i bollen.
  3. Stek på moderat temperatur i vaffeljernet.

Oppskriften holder til 4 store plater.