Oppskrifter

Vanilje chiapudding på 1-2-3

Lag en nydelig chiapudding eller berik yoghurt og smoothies med chiafrø proppfulle av omega 3 til kropp og sinn.

Vi trenger omega-3 fra planteriket også (ALA) og ikke bare i form av fiskeolje og fet fisk (EPA/DHA). Planteomega-3 kan du få fra knuste linfrø, valnøtter, en god rapsolje og ikke minst fra chiafrø. Lag en nydelig chiapudding eller berik yoghurt og smoothies med chiafrø proppfulle av smarte byggeklosser til kropp og sinn.

Visste du at chiafrø kan ha hele 10x mer omega-3 enn laks?

Og at chiafrø kan ha like mye kalsium som flere glass melk?

Frøene gir deg et verdifult tilskudd av protein, med sine 15% protein. De tilfører deg også sårt tiltrengte mineralverktøy som jern, kalsium og magnesium. De er også rike på plantefiber som trekker til seg væske, danner en gelatinøs masse i tarmen din og bidrar til å hele en svekket tarmslimhinne. Sist, men ikke minst, er de proppfulle av antioksidanter som slokker gnister fra forbrenningen din. Snakk om full pakke!

Puddingen ble supergod og er melke-og glutenfri!

TIPS: lag gjerne melk av andre nøtter og frø slik som paranøtter, cashewnøtter, hampfrø eller hasselnøtter. Eventuelt bland ulike nøtter og frø og lag din egen variant.

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter. Sjokoladen får du kjøpt i utvalgte butikker hos Meny, Spar, Kiwi, Joker, Coop Extra. Spør gjerne din lokale kjøpmann om han kan ta inn produktet.

 

Ingredienser

Vanilje chiapudding

  • 5 dl mandelmelk
  • 4 ss chiafrø
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 ts kanel
  • 1 ss lynghonning (gjerne kaldslynget)
  • en klype salt

Mandelmelk

  • 2 dl mandler (bløtlagt over natten)
  • 4 dl vann (tilsett mer vann, eks. 6-7dl, om du skal lage drikkemelk)
  • vaniljeekstrakt/naturlig vaniljepulver (kan kuttes)
  • 1 klype mineralsalt

Slik gjør du

Vanilje chiapudding

  1. Rør sammen alle ingrediensene, ha røren over i en skål og la blandingen hvile i 15 minutter i kjøleskapet. Chiafrøene vil suge til seg all væsken og danne en fin chiapudding iløpet av den tiden.

Serveres med biter av kiwi og litt hakket BN 50% sjokolade laget på kokosmelk og kokosblomstsukker.

Mandelmelk

  1. Legg mandlene i bløt over natten (minst 6-8 timer).
  2. Skyll dem så under kaldt vann.
  3. Ha alle ingrediensene i en blender og kjør blenderen på full hastighet til nøttene er helt knust (1-2 mnutter).
  4. Sil melken i et fint dørslag eller i en osteduk om du vil (jeg gjør ikke det til chiapuddinge,- kun om mandelmelken skal drikkes).

Oppbevares i kjøleskap i lufttett flaske eller i et norgesglass. Melken er holdbar i 5 dager i kjøleskapet.