Oppskrifter

Vegan miniostekake

Vegan, glutenfri og melkefri nytelse!

Har du lyst til å servere noe forfriskende til kaffekosen som også gir deg næring kroppen trenger? Jeg har laget en oppskrift på en nydelig ostekake som smaker himmelsk, som er enkel å lage og som ikke krever steking.

Det er flott å kunne forberede retter hvor mye kan lages istand dagen i forveien eller som kun tar få minutter å varme opp eller pynte før servering – akkurat som denne deilige ostekaken.

Denne kaken skaper begeistring både hos liten og stor hjemme hos oss. Håper den faller i smak hos deg også!

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter fra serien «Smarte nytelser».

 

Ingredienser

Ostekakefyll

  • 5 cupcake-former av papp
  • 2 dl cashewnøtter, usaltede
  • 0.5 dl myke dadler, finhakket (3 stk. Medjo-dadler)
  • 2 ss lønnesirup
  • 3 ss sitronsaft
  • 3 ss kaldpresset kokosfett
  • 1/8 ts kanel
  • 1/8 ts muskatnøtt
  • 1/8 ts kardemomme
  • 1/8 ts ingefær
  • 1/8 ts vaniljepulver

Bunn

  • 0.5 dl kokosmel
  • 0.5 dl mel av malte mandler/mandelmel
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 ss smeltet kaldpresset kokosfett
  • 1 ss kakao, gjerne rå kakao
  • 2 ss vann
  • 1 klype havsalt

Sjokoladekrem

  • ½ plate BN 80% sjokolade, smeltet i vannbad

Slik gjør du

Ostekakefyll

  1. Bland alle ingrediensene med en stavmikser eller blender og sett til side. Prøvesmak gjerne.
  2. Vil du ha kraftigere kryddersmak så øker du kryddermengden til 1/4ts av alle slag.

Bunn

  1. Rør sammen alle ingrediensene til en kakedeig som holder seg sammen om du forsøker å forme en kakekule. Hvis ikke, så tilsetter du litt mer vann.
  2. Trykk kakebunn-deigen ut i cupcake-former av papp.
  3. Ha ostekakefyllet på toppen og sett formene i kjøleskapet over natten.
  4. Smelt sjokoladen og ha striper av sjokoladeglasur på kakene før servering. Du avgjør om du vil servere dem med eller uten formene på.

Sjokoladekrem