Featured Image

Airfryer Nashville Hot chicken tenders (vegansk)

Omstart30-vennlig, plantebasert/vegan, uten gluten og uten kumelk

 Reklame for Wilfa/ Mine barn elsker denne retten. Ingen savner kyllingvinger, når airfyed østersopp kan bli så krispy og god. Airfryer er et genialt konsept. Det gir et krispy resultat med moderat temperatur og svært lite olje. Prøv du også!

Til 4 porsjoner trenger du:

300g Østers-sopp
stekefett til smøring av Airfyer kurven

 

Marinade:

2 ss sitronsaft
1 fedd hvitløk, finhakket
1 rød chili med frø, finhakket
2 dl kokosmelk

Rør sammen marinaden og vend inn soppen. La soppen marinere mens du ordner klar melblandingen og lager i stand Spicy saus.

 

Melblanding

2 dl grov Helios glutenfrie melblanding (evt øko finmalt spelt om du ikke behøver retten glutenfri)
1 ts havsalt
½ ts sort kvernet pepper

Rør sammen det tørre og hell det på en flat tallerken. Dypp den marinerte soppen i melblandingen, slik at den får et tykt lag rundt seg på begge sider som skal bli sprøtt ved steking. Legg de ferdig dyppede soppene på et brett og lag i stand hele porsjonen før du begynner med stekingen.

 

Forvarm Airfryeren til 180gC (som til kyllingvinger) og smør kurven med litt stekefett.

Legg soppen i ett enkelt lag i kurven. Stek i 5 minutter på hver side til gylden, dvs snu etter halv steketid. Gjenta til all soppen er stekt.

 

Spicy saus

4 ss extra virgine olivenolje
1 ss kokosblomstsukker
1 ts paprika
2 ts kayennepepper
1 ts chilipulver
1 ts hvitløkspulver
¼ ts havsalt

Bland ingrediensene til den spicy sausen i en liten kjele og varm opp under omrøring.

Smør de sprøstekte soppene med Spicy saus før servering.

Serveres gjerne med coleslaw, en frisk grønn salat og potetbåter. NYT :)