Featured Image

Grillet fisk med ponzusaus

Glutenfri, uten kumelk og Omstart30-vennlig

Reklame for NEFF/Jeg elsker grilling og griller hele året på min terrasse med tak. Jeg griller mest fisk og grønnsaker, slik som denne kjempegode, sunne og enkle retten. Super enkel å lage, men smaker gourmet. Prøv du også!

For meg er grilling en viktig sosial setting, der jeg vil prate med gjestene og nyte noe godt i glasset. Med Home Connect fra NEFF ordner grilltilbehøret seg ferdig inne, mens jeg passer fiskefileten og nyte vennepraten ute. For å lykkes best mulig, sender jeg med noen enkle tips som kan bidra til mindre stress og mer nytelse. Via ditt trådløse nett kan både stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap koples til en App. Du kan forvarme ovnen på tur hjem, eller få varsler fra ovnen inne når du er utendørs og griller.

Mine tips når du skal grille fisk:

  1. Finn frem alle råvarene og legg dem på kjøkkenbenken. Råvarene du skal grille må være romtempererte.
  2. Lag saus/dipp/dressing først og sett den kjølig
  3. Lag annet tilbehør som skal serveres kaldt, slik som salsa eller salater
  4. Grønnsaker som skal i ovnen eller på grillen vaskes, renskes og deles opp
  5. Varm grillen til middels varme når du griller fisk, det vil si 200gC. Bruker du kull, bør kullet være grått i kantene. Du leser temperaturen på lokket også på en kulegrill.
  6. Feit fisk med skinn legges rett på grillen, mens jeg bruker en grillkurv/fiskerist til mager hvit fisk som er løsere i kjøttet og fiskestykker uten skinn. Pensle grillristen med olje. Som variasjon kan jeg også grille fisken oppå sitronskiver som legges rett på grillristen. Det gir fisken nydelig smak.
  7. Bruker du steketermometer, skal kjernetemperaturen på fisken være 55gC.
  8. Bruker du folie, så ikke ha salt og sitron eller annen syre på fisken. Da kan det gå forbindelser fra folien over i maten. Ha salt og sitron på fisken ved servering.

 

Grillet fiskefilet med ponzusaus oppskrift:

Med søtpotetbåter, grillet salatgrønt, ristede sesamfrø og frisk koriander

Dette trenger du til 4 personer

  • 800g fiskefilet med skinn (ca.200 g per person)
  • 2 ss sesamfrø
  • 2 hjertesalat
  • 4 vårløk, 2 spisspaprika (gnidd med olivenolje)
  • 1 søtpotet, i båter
  • extra virgine olivenolje
  • havsalt

Rist sesamfrø i en tørr panne på middels temperatur og sett til side.

Forvarm grillen utendørs til 200 gC og ovnen inne til 200 gC.

Lag ponzusausen og sett til side.

Kutt hjertesalaten i to, spisspaprikaen i 4 og fjern evt tørre lag av vårløken. Ha olivenolje på hendene og gni litt på alt av grønnsaker.

Søtpotetbåtene ordner seg inne, mens du griller fiskefileten utendørs.

Jeg bruker varmlyft + grill (Circoterm grill  på min NEFF-ovn) og steker søtpotetene på 200gC i 15 minutter. Steketiden vil variere ut ifra hvor tykke du har skåret søtpotetbåtene. Takket være HomeConnect-funksjonen på min ovn, varsler den min smarttelefon og klokke når maten er ferdig ovensbakt. Dermed kan jeg har fokus på grillingen ute og senke skuldrene.

Ponzusaus: ingrediensene vispes sammen i en bolle, smak deg frem . Tommelfingerregel er 1 del soyasaus, ½ del vann, ½ del limesaft + smakstilsetninger

  • 0,5 dl soyasaus
  • 0,25 dl vann
  • 1 lime, saften av (0,25 dl)
  • 1 ss lønnesirup
  • 1 ts revet fersk Ingefær
  • 1 fedd hvitløk, grovhakket
  • ½ rød chili, finshakket (uten frø)
  • finkutt en eve stilker og blader av koriander

 TIPS: har du ikke hjertesalat, bruk romanosalat, Pak Choi eller kinakål.

 Dander den grillede hjertesalaten, paprika, vårløk, søtpotetbåter og fiskestykker fat, og topp med ponzusaus, ristede sesamfrø og frisk koriander. Bon Appetit!