Featured Image

Spicy kyllingcurry

 

Reklame: Jeg elsker produktene fra Cocosa. Jeg beriker gjerne havregrøten eller kaffekoppen med en liten teskje kaldpresset kokosolje. Vi trenger både mettet og umettet fett. Kokosolje bidrar med kortkjedet mettet, de samme som du finner i morsmelk. Morsmelk har fettsyrer tilrettelagt for hjerne, nervesystem og immunforsvaret til et nyfødt barn. Det er fettsyrer du behøver gjennom hele livet.

Nå som det er sesong for varm mat, har du kanskje lyst på curry? Da bør du prøve «green curry» av kokk Eskil Hildonen. Nydelig og spicy kyllingcurry laget med både kokosolje og kokosmelk. Prøv du også!

Ingredienser:
400 gram kylling
1 ss kokos fett
2 ts green curry paste
3 stk sjalottløk
1 stk grønn chili
1 stk rød chili
1 stk brokkoli
1 ½ boks kokosmelk
6 stk limeblad
2 stk hele lime
1 potte koriander
5 hele vårløk
3 ss fishsauce
2 ss tamarin/soya saus
200 gram ris
salt
pepper


Fremgangsmåte:
- kok risen etter pakkens beskrivelse
- kutt kyllingen i strimler og stek i kokosfett til den er gyldenbrun
- tilsett finkuttet sjalottløk
- tilsett green curry paste, kuttet chili, brokkoli i buketter og kokosmelk
- kok opp
- tilsett limeblad, lime, vårløk og koriander
- smak til med fishsauce, tamarin/soya, salt og pepper
- Anrett på tallerken med ris og curry. Topp det hele med frisk koriander, vårløk, chili(etter ønske) og kokosflak.