Featured Image

Sprø toast med Gresk Smøre&Bake, stekt tomat, hvitløk og chili

Reklame/ Den perfekte frokost eller lunsj om du vil ha nydelige smaker og en behagelig metthetsfølelse som varer lenge! Stekte tomater og kombinasjonen med fett fra for eksempel en nydelig smøreost, kan gi flere hundre prosent økt opptak av lykopen, den kraftige antioksidanten fra tomater. Skap litt italiensk stemning ved frokostbordet, eller by på en litt mer smaksrik og næringsrik lunsj. Jeg elsker både smaken, konsistensen og den rene innholdsfortegnelsen på Synnøve Finden sitt nye produkt Gresk Smøre&Bake. Kun melk, fløte og utvalgte melkesyrebakterier! 

Dette trenger du til 2 toast:

  • 100 g Gresk Smøre&Bake 
  • 1 ss extra virgine olivenolje 
  • Salt og pepper etter smak 
  • 3 fedd hvitløk 
  • 20 cherrytomater 
  • 1 chili (med frø om du ønsker oljen spicy) 
  • 4 ss extra virgine olivenolje til steking 

Topping: friske basilikumblader og ristede nøtter og frø. Som variasjon kan du røre litt pesto ut i oljen som du drissler over toasten om du vil. 

Slik gjør du:

  1. Pannestek cherrytomater, hvitløk og chili i 4 ss olivenolje.  
  2. Mens dette steker skjærer du to brødskiver, smører dem med litt olivenolje og steker dem i en panne på moderat temperatur til de er sprø på utsiden og myke inni. Eller du rister dem i en brødrister. 
  3. Ha smøreosten i en skål. Hakk den stekte hvitløken og rør den inn i smøreosten, sammen med en spiseskje god olivenolje og en klype havsalt. Skjær den stekte chilien i tynne skiver. 
  4. Ha halvparten av smøreosten på hver brødskive. Topp toasten med pannestekte cherrytomater, chili, frisk basilikum og ristede nøtter og frø. Nyt!