Featured Image

Ukrainske proteinrike ostepannekaker

Du kommer til å elske disse ostepannekakene med rosiner. De smaker kjempegodt, er rike på proteiner og metter lenge. Stor takk til min ukrainske venn Natalyia som fortalte meg om retten, som de kaller nalysnyky z surom. Mine tanker går til henne, hennes familie og alle andre som nå er ille berørt av krig.

 

Hva er ferskost?

Ferskost er fersk ostemasse som er klare til å spises uten modning. Smaksmessig er de friske og syrlige. De er tilsatt ulike melkesyrebakterier ut ifra hvilken smak og konsistens man ønsker i det endelige produktet. Det skaper en flott variasjon mellom for eksempel Cottage cheese, fetaost, Mascarpone, ricotta og fyldig kremost, slik jeg har brukt i mine ostepannekaker.

 

TIPS: Hvis du av ulike årsaker ikke vil ha ost av kumelk, slik som ved Omstart30, velger du en ferskost av sau,- geit- eller bøffelmelk slik som for eksempel ekte fetaost. Bruk glutenfri melblanding om du ønsker ostepannekakene glutenfrie.

 

Til 3 personer (6 pannekaker) trenger du:

  • 200 g ferskost (jeg brukte Synnøve GRESK smøre&bake)
  • 1 øko egg
  • 1 dl mel (jeg brukte øko spelt)
  • 2 ss lønnesirup
  • ½ ts salt
  • 2 ss dl øko rosiner
  • 3-4 ss stekefett

Rør sammen ostemassen og egget med en gaffel.

Tilsett mel, søtning og salt og bland godt, slik at du har en klumpefri deig.

Rør inn rosinene og du vil ha rosiner i ostepannekakene.

Bruk en stor spiseskje røre til hver pannekake.

Stekes i stekefett til gylne på begge sider.

Avkjøles på rist. Tåler fint å fryses.