Utrolig kjekt at kaneldrømmene sikrer kroppen min mange nyttige byggeklosser og samtidig som den fremtoner som en dessert. De kan oppbevares i kjøleskapet i 4-5 dager. Ta gjerne noen med på jobb eller skole!
Ingredienser
Deig
- 2.5 dl mandler
- 0.5 dl honning / agavesirup / lønnesirup
Krem
- 1.5 dl grovhakkede dadler
- 0.5 dl vann
- 2 ts kanel
- 1 ss økologisk ekstra virgin kokosolje
- en klype mineralsalt
- 2 ss rosiner (kan kuttes)
- 2 ss hakkede pekannøtter/mandler (kan kuttes)
Slik gjør du
Deig
- Mal mandler til mel i en blender.
- Rør inn honningen og kna det hele til en deig.
- Kjevle deigen ut mellom 2 ark bakepapir til ca. 20x20cm.
Krem
- Bland inrediensene til kremen og kjør denne sammen med en stavmikser. Jeg forsøkte blenderen her også, men da ville det ikke blande seg.
- Øk vannmengden litt etter litt til du får en fin krem. Jeg brukte 0,5 dl + 4 ss vann.
- Smør kremen utover deigen i et jevnt lag. Hakk rosiner og nøtter og strø det utover.
- Så ruller du sammen deigen til en pølse slik du gjør når du lager en sushiroll, og bruk bakepapiret som du bruker sushimatten.
- Legg rullen i kjøleskapet til avkjøling i 30 minutter.
- Skjær så pølsen i passe biter og server.
Kan oppbevares i tett boks i kjøleskapet i inntil 4-5 dager.