Byggrynsgrøt med ristede nøtter og bær

Selv om bygg er blant våre mest næringsrike korn, så benytter vi ressursen altfor lite. Nå til dags brukes bygg faktisk mest til dyrefôr, og brygging av øl og whiskey. Det er nesten litt rart, siden bygg er så utrolig næringsrikt og den perfekte riserstatning! Barna elsker den milde, nøtteaktige smaken. Denne oppskriften er hentet fra boken Tarmens Medisin.

Selv om bygg er blant våre mest næringsrike korn, så benytter vi ressursen altfor lite. Nå til dags brukes bygg faktisk mest til dyrefôr, og brygging av øl og whiskey. Det er nesten litt rart, siden bygg er så utrolig næringsrikt og den perfekte riserstatning! Barna elsker den milde, nøtteaktige smaken. Denne oppskriften er hentet fra boken Tarmens Medisin.

Ingredienser

1 dl byggryn

0.5 liter øko H-melk

0.25 ts salt

1 dl havregryn

1 dl friske bær

0.5 dl ristede hasselnøtter

0.5 ts malt kanel

Slik gjør du

1.

La byggrynene ligge i bløt i to døgn.

2.

Hell av vannet og kok byggrynene og havregrynene i melk sammen med salt under omrøring.

3.

Tilsett litt mer melk om du synes grøten blir for tykk.

4.

La byggrynsgrøten koke til byggrynene er møre. Dette tar ca. 30 minutter.

5.

Byggrynsgrøten kan serveres både kald og varm.

6.

Ha over friske bær, nøtter og kanel like før servering.

Bygg er ikke glutenfri slik som naturris, bokhvete og quinoa.

Denne retten ble også lagd i tv-serien “Bra godt” på TV 2.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter