Dessertvafler med Yokos vanilje, ristede pekannøtter og sjokoladesaus

Mine vafler smaker først og fremst kjempegodt! Ingen tenker over at de er laget på glutenfritt mel før de har spist dem og kjenner på magen at de ikke må betale med magetrøbbel og luftplager. Nyt saltsmak fra pekannøtter og sødme fra vanilje-Yokos i skjønn forening. Toppet med nydelig sjokoladesaus blir det garantert reprise på disse!

Mine vafler smaker først og fremst kjempegodt! Ingen tenker over at de er laget på glutenfritt mel før de har spist dem og kjenner på magen at de ikke må betale med magetrøbbel og luftplager. Nyt saltsmak fra pekannøtter og sødme fra vanilje-Yokos i skjønn forening. Toppet med nydelig sjokoladesaus blir det garantert reprise på disse!

Ingredienser

Dessertvafler

2 øko egg

300 g Helios lys glutenfri melblanding (evt annet glutenfritt mel)

3.5 dl Mylk havre

0.5 dl lønnesirup

1 dl Smøremyk, smeltet (eller flytende Smøremyk Rema 1000)

2 ts bakepulver

0.5 ts kardemomme

1 ts kanel

0.5 ts havsalt

Fyll

Yokos vanilje

Ristede pekannøtter

Sjokoladesaus av 40g 80 % Berit sjokolade og 1 ss kaldpresset kokosfett

Slik gjør du

1.

Rør sammen de våte ingrediensene. Bland de tørre ingrediensene i en bolle og rør dem inn i de våte ingrediensene litt etter litt mens du pisker så du får en klumpefri røre. La røren svelle i 20 minutter, eller i kjøleskap natten over (for å fjerne antinæringsstoffer i melet).

2.

Stek vaflene til passe gylne og avkjøl på rist. Oppskriften holder til ca. 5 plater.

3.

Lag sjokoladesaus ved å smelte 1 ss kaldpresset kokosfett og 40 g mørk sjokolade på lav temperatur i en kjele. Rør til sjokoladen har løst seg opp.

4.

Del vaffelhjertene i tre, slik at to og to vafler henger sammen. Fyll dem med en spiseskje Yokos vanilje og 2-3 pekannøtter. Ha sjokoladesaus over.

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Vaflene er Omstart30-vennlige, de tolereres fint ved glutenintoleranse og er uten kumelk. Kutter du eggene blir de 100% plantebaserte om du vil. Tolererer du ikke spor av gluten, så bytter du Mylk til glutenfri plantedrikk. Denne oppskriften holder til 6 personer (5 hele plater).

Prøv også disse supre oppskriftene:

Andre oppskrifter