Herlig frisk sellerijuice med ingefær og sitron

Sellerijuice Berit Nordstrand
Rå juice bevarer både næring og smak

Herlig frisk sellerijuice med ingefær og sitron

Rå juice bevarer både næring og smak. Sellerijuice er en av flere friske grønnsaksjuicer jeg vil dele med dere. Her er min favoritt med selleri, fersk ingefær og sitron. Bruker du en såkalt ”slowjuicer” får du både bedre smak og betydelig mer næring. Varier typene grønnsaker du juicer og overdriv ikke inntaket av juicet selleri – det kan bli for mye av det gode.

Prøv også disse oppskriftene:

 

Rå bladspinat, stangselleri, agurk og persille er alle rike på oksalsyre. Mye oksalsyre kan gi nyrestein hos de som har tendens til å danne steiner i urinveiene (ref. Getting 2013). I tillegg har rå bladspinat goitrogene forbindelser, det vil si stoffer som kan legge en demper på skjoldbruskkjertelens jodopptak. Baser deg derfor ikke på å få i deg alt av grønnsaker juicet og rått, dampet, woket og ovnsbakt er også flott.

  • Getting, Jane E., et al. “Oxalate nephropathy due to ‘juicing’: case report and review.” The American journal of medicine9 (2013): 768-772.
  • Murru, Nicoletta, et al. “Screening of oxalate degrading lactic acid bacteria of food origin.” Italian journal of food safety2 (2017).

 

Ingredienser

Sellerijuice

  • 2 bunter økologisk stangselleri (ca.700g)
  • 1 sitron
  • 25-50g fersk ingefær

Slik gjør du

Sellerijuice

  1. Oppskriften gir ca. 1/2 liter sellerijuice. Vask stangsellerien med en grønnsaksbørste og skrell ingefæren. Jeg bruker en skje til å skrelle ingefæren med. Når du skraper skjebladet mot skallet, så løsner det. Fjern bladene på stangsellerien og stilkene i 3-4 biter.
  2. Kjør ingrediensene i en slowjuicer. Tilsett halvparten av ingefæren og smak. Vil du ha juicen litt sterkere så tilsetter du resten av ingefæren. Drikk gjerne et glass grønnsaksjuice på tom mage før frokost, en flott måte å rehydrere kroppen på etter en lang natt.

 

TIPS: har du ikke juicer kan du lage sellerijuice ved å ha 2-3 stilker stangselleri, litt revet ingefær og 1 ss sitronsaft i en blender sammen med 2 dl vann. Så siler du blandingen gjennom et klede for å få juice.