Hjemmelaget sjokolade

Sjokolade er syndig og godt, men rå, ubehandlet kakao har også en rekke nyttige næringsstoffer. Prøv vår oppskrift på supersjokolade så kan du nyte deilig sjokolade gjennom hele julen! Denne oppskriften ble også laget i serien “Bra Godt Julespesial” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand.

Sjokolade er syndig og godt, men rå, ubehandlet kakao har også en rekke nyttige næringsstoffer. Prøv vår oppskrift på supersjokolade så kan du nyte deilig sjokolade gjennom hele julen! Denne oppskriften ble også laget i serien “Bra Godt Julespesial” med Klaus Sonstad og Berit Nordstrand.

Ingredienser

100 g kakaomasse

50 g kakaosmør

1 ts øko vaniljepulver

4.5 ss cocosa sukker

Tilsetning: Himalayasalt, valnøtter, rålakrispulver, gojibær, kokosflak, chiliflak

Slik gjør du

1.

Smelt kakaomasse og kakaosmør i vannbad.

2.

Visp inn vaniljepulver og cocosa sukker når kakaomassen og kakaosmøret har blit flytende.

3.

Smak om sjokoladen er søt nok.

4.

Tilsett ønsket smaker og tilsetninger.

5.

Hell sjokoladen i en brødform kledd med bakepapir og sett den i kjøleskapet i 30 minutter.

6.

Brekk opp i biter og server i en skål eller gi bort i gave.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter