Oppskrifter

Kyllingfilet med grillede grønnsaker

Denne kyllingfileten med grillede grønnsaker er flott studentmat fordi den er enkel å lage til en. Rester av både grønnsaker og kylling blir til suppe...

Denne kyllingfileten med grillede grønnsaker er flott studentmat fordi den er enkel å lage til en. Rester av både grønnsaker og kylling blir til suppe dagen derpå sammen med litt buljong.

Kjøp en grillpanne, og miks alle regnbuens farger av grønnsaker i pannen. Grill med litt rapsolje og smør i pannen. Grill grønnsaksbitene kun få minutter slik at bitene er litt «crispy» men ikke brent. Grillede grønnsaker er flott tilbehør til både kjøtt og fisk. Tilsetter du noen linser eller litt ost, fungerer grillede grønnsaker som en middagsrett i seg selv.

I denne retten får kroppen nyte masse antioksidanter, vitaminer og mineraler fra fargerike og smakfulle grønnsaker, musklebyggende proteiner fra kylling og også fra ekte rømme.

Dette trenger du per person:

  • 100 g kyllingfilet
    Bytter du ut kyllingfileten med et fiskestykke eller et stykke rødt kjøtt, kan du lage tre ulike retter av den samme basisoppskriften og ingen ingredienser går til spile i en studenthusholdning.
  • smør til steking
  • 1 ss rømme og 2 ss soyasaus til saus
  • Biter av de grønnsakene du måtte ha, f.eks. squash, paprika (rød/grønn/gul), aubergine, rødløk og brokkoli.

Slik gjør du:

Stek kyllingfileten i en panne i 10 minutter på moderat temperatur. Pakk fileten inn i aluminiumsfolie. Tilsett 1 ss rømme og 2 ss soyasaus til stekefettet i pannen og la det putre på lav temperatur. Grill grønnsaksbitene i få minutter i grillpannen.