Denne retten er proppfull av gode smaker og byggeklosser for kroppen! Slik lager du min drømmeburger som vist i tv-serien “Bra godt” på TV 2.
Prøv også:
Ingredienser
Fiskeburger
- Fiskeburger fra Lofoten
- 2 agurker
- 2 lime
- fersk ingefær
- 1 rød chili
- olivenolje
- rømme
- 1 sitron
- fersk dill
- fersk pepperrot
- fersk pepperrot
- salt
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 3 fedd hvitløk
Garnityr variasjon til fiskeburger
Slik gjør du
Fiskeburger
- Stek fiskeburgerne som angitt på pakken, server med hjemmebakte burgerbrød.
- Spicy agurksalat med lime og ingefær: Skrell agurk på langs med en potetskreller og skvis limejuice og litt revet limeskall over. Noen dråper olivenolje og revet ingefær. Litt finkuttet rød chilli blir også lekkert.
- Hvitløksbakt paprika: Del paprika i fire og legg de på et brett med skinnsiden ned. Bland finkuttet hvitløk, olivenolje og sort pepper. Pensle et godt lag med dette på paprikan. Bak dette på 200 grader i ca 15-20 minutter, riv av skallet og kutt i strimler.
- Rømme med dill og pepperrot: Bland sammen rømme med finkuttet dill, sitronsaft og litt salt. Riv fersk pepperrot i til slutt
Garnityr variasjon til fiskeburger
Dressinger til variasjon til fiskeburger:
- Hjertesalat og cottage cheese: Finstrimle hjertesalat og rødløk. Vend dette sammen med et par spiseskjeer med cottage cheese samt litt olivenolje. Smak til med litt sitronsaft, salt og pepper
- Avokado og wasabi: mos avokado i en bolle, la det gjerne være litt grovt. Tilsett finkuttet vårløk. Smak til dette med litt soyasaus, limesaft og wasabi. Bruk gjerne litt god olje slik at den blir litt smoood.
- Mango/chilidressing: Kok en mango i litt søt eplejuice i et par minutter. Kjør opp i en blender og tilsett masse finkuttet rød chili og litt sitronsaft
- Gul paprikaketchup: Rens og kok gul paprika sammen med litt epleeddik og en mild honning. Kjør dette sammen i en blender og smak til med lit grønn tabasco.